Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Yayo Herrero "Hem de posar la vida en el centre de les polítiques i l'economia"

Yayo Herrero "Hem de posar la vida en el centre de les polítiques i l'economia"

(02/04/2019)

El cicle «Xerrades al Consell» organitzat pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència compta amb l'antropòloga, educadora social i enginyera tècnica agrícola, Yayo Herrero per oferir la conferència "Poner la vida en el centro. Un aterrizaje forzoso en la tierra" en motiu del Dia internacional de la vida silvestre. Les entrades s’han exhaurit i la conferència tindrà lloc a la sala de plens del Consell.

Una ponència on Herrero reflexionarà sobre la crisi civilitzatòria que posa en risc la supervivència de l'espècie humana i proposarà a les persones assistents propostes per revertir aquesta guerra contra la vida, tenint en compte les propostes sinèrgiques de l'ecologisme i el feminisme. Segons aquestes dos corrents, l'economia i la política occidentals han evolucionat divorciades dels límits de la terra i de la vulnerabilitat dels cóssos, pel que s'ha de revertir aquesta dinàmica i reconstruir societats, cultures i economies de forma que s'articulin entorn de la prioritat del manteniment de la vida a través de l'ecodependència.Currículum de Yayo Herrero

Antropòloga, Educadora Social i Enginyera Tècnica Agrícola; DEA en Ciències de l'Educació. Fou Directora General de FUHEM entre 2012 i 2018 i actualment és membre del seu Patronat; fou Coordinadora del CCEIM de la Fundación General Universidad Complutense de Madrid entre 2008 i 2011; sòcia fundadora de Garúa S. Coop. Mad i sòcia-treballadora fins a 2008; és professora-col·laboradora de la Càtedra Unesco d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible (UNED); coautora de més d'una vintena de llibres relacionats amb l'ecologia social, el feminisme i les ciències socials; membre del consell editorial d'Hegoa. Va ser Coordinadora Confederal de Ecologistas en Acción entre 2005 i 2014.