Accessibilitat

Per tal d'eliminar les barreres que impedeixen el dret de qualsevol persona a accedir a la informació i a la comunicació, el web del Consell de Mallorca, seguint les recomanacions de la WAI (traduït al català, Iniciativa per l'Accessibilitat a la Web), utilitza pautes per millorar la navegació i l'accés a tots els continguts d'una manera clara i senzilla.

Continuam fent feina per a que tota la informació i serveis de la web puguin ser accessibles per a totes les persones usuàries independentment de les limitacions pròpies de cadascuna.

1. Com canviar la mida del text?

Segons el navegador web que s'utilitzi la persona usuària pot ajustar la mida del text fent-lo més gran o més petit segons li convingui. A continuació es mostren les diferents accions que s'han dur a terme:

  • Explorer: Visualitza > Mida del text > Més gran
  • Firefox: Visualitza > Mida del text > Augmenta / Redueix
  • Opera: Visualitza > Escala > %
  • Safari: View > Make text bigger / Smaller

2. Com desactivar els estils gràfics de la pàgina?

El web del Consell de Mallorca permet la visualització dels continguts en versió de només amb text i amb una organització lògica i jerarquitzada.Per fer-ho seguiu les instruccions que es detallen per a cada navegador:

  • Explorer: Eines > Opcions d'Internet > Accessibilitat
  • Firefox: Visualitza > Estil de pàgina > Sense estil
  • Opera: Visualitza > Estil > Mode autor
  • Safari: Edit > Preferences > Security / Web content

3. Com veure els videos?

Per veure els videos del web cal tenir l'Adobe Flash Player instal·lat. Aquest format utilitza un connector (plugin) gratuït.

4. Com veure els videos en llenguatge de signes?

Alguna informació del web està complementada amb vídeos en llenguatge de signes per a persones amb discapacitat auditiva.

5. Com utilitzar el servei de veu?

Els continguts del web van acompanyats d'una icona que llegeix el text i permet escoltar-lo. Per a poder fer això, detecteu primer la icona de <i>play</i> associada al text, cliqueu-la i automàticament el text començarà a reproduir-se. Per escoltar el servei de veu es necessari instal·lar Adobe Flash Player, disponible de manera gratuïta.

6. Documents en format PDF

El web del Consell de Mallorca conté molta informació en documents en format PDF. Per a poder visualitzar-los cal descarregar-se el programa Adobe Acrobat que es troba disponible a Internet de manera gratuïta.

7. Altres ajudes a la navegació

- Les imatges que tenen alguna funció van acompanyades de descripcions en text.
- Totes les planes funcionen sense Javascript activat
- Els atributs del disseny s'han desenvolupat mitjançant CSS i sense taules. D'aquesta manera si un navegador o dispositiu de navegació no suporta fulles d'estil, el contingut segueix sent llegible.

La millora de l'accessibilitat és un procés continuat. Per ajudar-nos a millorar us convidam a enviar-nos els vostres suggeriments.