Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El president del Consell de Mallorca anuncia l’obertura de totes les ITV dissabtes del mes de setembre i d'octubre i habiliten 2.400 cites més

El president del Consell de Mallorca anuncia l’obertura de totes les ITV dissabtes del mes de setembre i d'octubre i habiliten 2.400 cites més

(21/09/2023)

Llorenç Galmés ho ha explicat durant la visita a les obres de la nova estació que s’està construint al polígon de Son Bugadelles de Calvià. L’han acompanyat el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i el batle de Calvià, Juan Antonio Amengual

El Consell de Mallorca obrirà les estacions de la inspecció tècnica de vehicles (ITV) de tota l’illa quatre dissabtes dels mesos de setembre i d'octubre, amb l’objectiu de reduir encara més les llistes d’espera. Així ho ha anunciat el president de la institució insular, Llorenç Galmés, durant la visita d’obres que ha fet a l'estació nova que s’està construint al polígon de Son Bugadelles de Calvià. Han acompanyat Galmés el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i el batle de Calvià, Juan Antonio Amengual.

En concret, les dues ITV de Palma, la de Manacor, la d'Inca i la mòbil de Calvià obriran les portes a partir del proper dissabte 23 de setembre. Així mateix, estaran operatives el dissabte 30 de setembre i el 7 i 21 d’octubre. Amb aquestes quatre jornades es podran incrementar 2.400 cites més i reduir la llista d’espera que en aquests moments està als voltants dels 30-35 dies. No s’han pogut habilitar més dissabtes per la manca de disponibilitat del personal de la concessionària. 

Galmés ha explicat que «des del primer minut un dels nostres objectius ha estat treballar per reduir les llistes d’espera de la ITV i, amb la prolongació del contracte de l’estació mòbil de Calvià, l’obertura els dissabtes, la nova estació que avui visitam a Son Bugadelles i la que construirem a Campos, aconseguirem que els mallorquins no hagin d’estar mesos esperant per passar la ITV». El president ha afegit que quan «vàrem arribar el mes de juliol les llistes d’espera superaven els 50 dies». Galmés ha apuntat també que en breu es licitarà un nou contracte per a la concessió de la ITV que inclourà millores importants en el servei. 

Per la seva banda, el conseller Fernando Rubio ha declarat: «Les motos són els vehicles que tenen més dificultats per passar la ITV en aquests moments, a causa de l’increment del nombre d’usuaris els darrers anys a Mallorca. Per això, estam treballant per obrir dues línies noves de motos, una a Calvià i a una altra l’estació Palma II». El conseller Rubio ha recordat que «la continuïtat de l’estació mòbil de Calvià, que l’anterior equip de govern va deixar caducar i hem hagut de prorrogar el contracte, ha suposat habilitar unes 7.000 cites més des del mes de juliol».

Nova estació ITV de Calvià

Les obres de la nova estació de Calvià que ha visitat avui el president Galmés estan en la recta final. El cost de la construcció és d’1,9 milions d’euros. Està previst que pugui obrir les portes l’any que ve, una vegada passats tots els tràmits d’homologació, de final d’obra i de llicències i es pugui dotar de personal i de la maquinària necessària. Tindrà una capacitat per a 8.000 inspeccions setmanals, el doble que l’estació mòbil actual. Disposarà de quatre línies d’inspecció, dues d’elles per a vehicles pesats, més una línia per a motos. S’ha construït sobre un solar municipal on l’Ajuntament de Calvià, mitjançant concessió administrativa, cedeix l’ús del solar al Consell per a l’explotació de la ITV. La durada de la concessió administrativa és de 35 anys prorrogable a 50.

Trobada amb els hotelers de Peguera-Cala Fornells 

Durant la visita a Calvià, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller de Turisme, José Marcial Rodríguez Díaz, ha assistit també a un dinar organitzat per l'Associació Hotelera de Peguera-Cala Fornells.

Durant la trobada, Galmés ha reafirmat el seu compromís amb el motor econòmic principal de Mallorca, el turisme, i ha agraït als empresaris l'esforç per aconseguir els objectius aquesta temporada. En aquesta línia, el president s'ha compromès a «mantenir un diàleg constant amb tots els ajuntaments i les diferents zones turístiques, amb l'objectiu que al llarg d'aquesta legislatura puguem conèixer les diferents realitats de l'activitat turística a cada territori i analitzar-ne millor les necessitats».

Així mateix, també han assistit al dinar la directora insular de Turisme per a la Demanda i l'Hospitalitat, Susanna Sciacovelli, el batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, i el seu equip, així com el president dels hotelers de la zona, Antoni Mayol, i la presidenta de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH), Carolina Quetglas, entre altres empresaris.

Reunió amb lAjuntament de Calvià

Des del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, juntament amb la directora insular de Suport i Coordinació, Beatriz Camiña, han acompanyat el president del Consell a la segona reunió d'aquesta ronda de contactes amb els Ajuntaments. "En aquesta trobada amb el batle de Calvià hem tractat temes que competeixen ambdues institucions. Ens hem interessat per conèixer de primera mà les necessitats que té l'ajuntament de Calvià per tal de poder-los donar tot el nostre suport econòmic i tècnic per agilitzar les actuacions" , ha afirmat Pilar Amate.

Vídeos

visita ITV calvia