Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Èxit del novedós taller de musicoteràpia a les residències del Consell de Mallorca

Èxit del novedós taller de musicoteràpia a les residències del Consell de Mallorca

(14/08/2015)

El vicepresident de l'IMAS Javier de Juan destaca que l'objectiu de la institució insular és promoure programes que estimulin les habilitats cognitives de les persones majors amb diferents activitats.

La residència Llar d'Ancians i la residència de La Bonanova, ambdues gestionades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), han dut a terme amb èxit aquest any el taller de Musicoteràpia, una activitat novedosa en la qual tots els residents del centre hi participen en grups petits i que pretén, mitjançant la música, estimular les seves habilitats cognitives.

 

El vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, destaca que “l'activitat de la musicoteràpia forma part de l'ampli ventall d'iniciatives que es programen des de l'àrea d'Atenció a la Dependència amb l'objectiu d'estimular les habilitats cognitives de les persones majors que hi resideixen i pal·liar el seu deteriorament com a conseqüència de l'envelliment”.

 

Per la seva part, la directora insular d'Atenció a la Dependència, Bea Gamundí explica que “amb aquesta teràpia es vol promoure la comunicació, la socialització, el moviment i l'expressió, així com satisfer les necessitats físiques, emocionals, socials i cognitives dels nostres majors”.

 

En aquest sentit, a més d'aquest taller de teràpia a partir de la música que ha dut a terme la musicoterapeuta Gabriela Guaglione, tant des d'aquestes residències com des de les diferents llars que gestiona l'IMAS es duen a terme durant l'any altres tallers més tradicionals, així com activitats puntuals que impliquin a residents, usuaris i personal.

 

Finalment, la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, hamanifestat la seva satisfacció per l'èxit del taller realitzat, al mateix temps que ha assegurat que “el benestar de les persones majors és una de les prioritats del nou equip de l'IMAS”.