Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

30 nins i nines d’entre 6 i 17 anys participen al vuitè consell d'infància i adolescència de menors de l’IMAS

30 nins i nines d’entre 6 i 17 anys participen al vuitè consell d'infància i adolescència de menors de l’IMAS

(26/11/2021)

Aquest organisme està format per nins i joves dels centres d'acolliment residencial i d'acolliment familiar

Aquest divendres s’ha constituït a la UIB el vuitè consell d'infància i adolescència de l’IMAS, en el marc dels actes programats amb motiu del Dia Internacional de la Infància que vàrem celebrar dissabte dia 20 de novembre. 30 nins i nines d’entre 6 i 17 anys han tengut l’oportunitat d’exposar demandes i reflexions en representació dels 875 menors tutelats per l’IMAS que es troben a residències o a famílies.

Al Consell han participat, la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, el conseller de Presidència, Javier de Juan, la directora insular d’infància i família, Maria Ángeles Fernández, la presidenta d’Unicef a les Illes Balears, Mercedes del Pozo i el director de l’Oficina de Defensa de la Infància i l’Adolescència (OBIA), Pep Lluís Riera. Tots ells han pres nota del que els han traslladat els infants i adolescents per fer feina en la millora del servei de protecció de l’IMAS.
“Des de l’IMAS vàrem apostar fa nou anys per constituir el nostre propi consell de participació de la infància i l’adolescència i poder així aprendre un poc més sobre les vostres preocupacions i escoltar les vostres demandes. Per a vosaltres, i també per a nosaltres, és molt important que allà on visqueu estigueu a gust”, ha assenyalat la consellera Alonso.

Els temes que han estat objecte de debat en aquest espai de comunicació i escolta han estat, com cada any tot el que afecta a la dinàmica dels infants i adolescents diària. Així com també s’han abordat la feina que es fa en relació amb diferents valors fonamentals en les etapes d’aprenentatge vàlids per adults i per als nins i nines com l’empatia, el respecte, etc.

Aquest òrgan de participació és únic a Espanya, ja que cap Comunitat Autònoma de l’estat espanyol té un consell de participació integrat en els serveis de protecció de menors.