Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Principal adapta la capacitat per garantir la distància d’1,5 metres entre espectadors

El Principal adapta la capacitat per garantir la distància d’1,5 metres entre espectadors

(04/09/2020)

Després d’adaptar-se a la normativa sanitària nova, alguns espectacles han patit canvis: es farà doble sessió del concert de Joan Dausà i s’oferiran en línia tres dels espectacles prevists per a aquest setembre

El Teatre Principal de Palma ha reduït la capacitat per als espectacles de la temporada 20-21 a menys d’un 20 %, per adaptar-se a les directrius sanitàries noves que, des de dilluns passat (31 d’agost), estableixen una distància obligatòria entre els espectadors d’1,5 metres. Això, segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, «per contribuir a continuar gaudint de la cultura en viu i en directe i que no s’aturi».

Com que l’oferta de butaques serà molt menor, «i perquè ningú no en quedi fora», ha apuntat Busquets, el Principal ha optat per oferir algunes de les propostes en directe a través d’Internet. Així, els espectadors podran veure la retransmissió des de ca seva —a un preu més reduït— dels concerts de Joan Dausà (11 de setembre, sessió de les 22 h) i el de Marala Trio (22 de setembre a les 20 h); i Reines de Shakespeare (19 de setembre a les 20 h).

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha especificat que amb les restriccions la cabuda de la sala petita serà de 24 persones i, per la Sala Gran serà d’entre 150 i 200 persones, això és entre un 18 i un 20 per cent dels seients. Tot i la reducció significativa de la cabuda del Principal, Cerdà ha explicat que el fet de mantenir el teatre obert es fa per responsabilitat i compromís amb el sector i amb les persones que s'hi dediquen.

Així mateix, Cerdà ha anunciat que des d’avui, torna a estar activa la venda en línia i a taquilla, tot i que només s’habilitarà per als espectacles programats fins a final de setembre «per si fos necessari fer reajustaments en cas de publicar-se directrius sanitàries noves». El Teatre va aturar les vendes dimarts passat, per adequar la capacitat de les sales a la normativa marcada pel Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 149).

La normativa anterior, vigent durant la reobertura del Principal amb el Festival Fila U, estipulava una capacitat màxima del 75 % i la màxima distància possible entre els espectadors. Davant l’empitjorament de la situació sanitària, la segona setmana del Fila U —a partir del 28 d’agost—, el teatre va reduir voluntàriament la capacitat al 50 % per facilitar encara més la distància entre els espectadors.

En la temporada nova, que arrancarà la setmana que ve, ja s’aplicarà la normativa nova de 31 d’agost de distanciar els espectadors 1,5 metres. Tots els títols de la programació nova han reduït el nombre de butaques posades a disposició del públic i alguns han patit canvis. Microteatre al Principal (previst per al 9 de setembre) s’ha ajornat i per a La brigada invisible ja no hi ha entrades.

El concert de Joan Dausà del divendres 11 de setembre estava programat a les 20 h, però finalment tindrà dues sessions: a les 19 i a les 22 h, per respectar la capacitat i per poder garantir la desinfecció a fons dels accessos i les sales entre ambdós concerts. Així mateix, hi ha l’opció de veure Joan Dausà en directe, en línia, a les 22 h, ja que hi ha una alta demanda i ja no hi ha entrades disponibles. La presentació del disc Ara som gegants estava programada per al maig, però es va haver de suspendre per mor de la pandèmia de la covid-19.

Les persones que varen comprar entrades per a Joan Dausà per Internet rebran un correu que els avisarà del canvi d’horari i les que compraren la localitat a taquilla se’ls avisarà per telèfon. Si algú prefereix renunciar a les seves entrades, només s’ha de posar en contacte amb el teatre per sol·licitar la devolució de l’import pagat. L’horari de taquilla és de dimecres a dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 21 h (telèfon: 971 219 696, correu: taquilla@teatreprincipal.com).

A causa de la incertesa derivada de la situació sanitària, el teatre acceptarà devolucions d’entrades de qualsevol espectacle mentre durin les mesures de restricció de la capacitat i sempre que la petició de devolució es faci abans d’iniciar-se l’espectacle.

Tant la consellera com el director del Teatre han recordat que el Teatre té unes normes de seguretat i prevenció que el públic ha de complir obligatòriament, com dur la mascareta en tot moment i emprar el gel desinfectant.

Així mateix, ambdós han lamentat les molèsties que aquests canvis puguin suposar als espectadors i han reafirmat el seu compromís de seguir treballant perquè tothom pugui gaudir de la programació del Teatre Principal amb la màxima seguretat.

Vídeos

Promoció de la nova temporada del Teatre Principal amb mesures COVID19