Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Màster en Gestió de les Polítiques Públiques de la UIB cofinançat pel Govern i el Consell de Mallorca s'impartirà quatre anys més

El Màster en Gestió de les Polítiques Públiques de la UIB cofinançat pel Govern i el Consell de Mallorca s'impartirà quatre anys més

(09/09/2020)

La setmana que ve comença en modalitat semipresencial la tercera edició d'aquest títol propi de la Universitat de les Illes Balears.

El conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom, la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han signat aquest dimecres la pròrroga per quatre anys més del conveni de col•laboració que va suposar la creació del Màster en Gestió de les Polítiques Públiques a la UIB el 2018

El màster està dirigit a empleats públics de tots els nivells que tinguin una titulació universitària o equivalent, a més de les persones amb una titulació universitària oficial obtinguda els cinc darrers anys. 

L’objectiu d'aquesta acció és introduir i consolidar l’especialització en la gestió de les polítiques públiques amb la finalitat de continuar millorant la prestació dels serveis públics que duen a terme la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i totes les administracions i organismes públics de les Illes Balears.

La UIB oferirà per al pròxim curs un màxim de 30 places de curs complet i 5 alumnes més per mòdul. S’impartirà des del 15 d'octubre d'enguany fins al 14 de maig de 2021, els dijous i divendres de 16.30 a 20.30 h., en la modalitat semipresencial amb videoconferència a Eivissa i Menorca.

El màster s’estructura en sis mòduls de 10ECTS cada un: Política i democràcia; Polítiques públiques en el nou escenari de la Unió Europea; Organització i actuació del sector públic. El nou paper de la ciutadania; Responsabilitat i sostenibilitat en la gestió pública, Innovació en la gestió i avaluació de polítiques públiques i Valors, direcció, lideratge i gestió de persones.

El preu del màster gràcies al conveni signat pel finançament del Govern i del Consell de Mallorca, és de 1.500 euros per la matrícula del curs complet o 300 euros per mòdul. L’alumnat que aprovi el curs obtindrà un títol propi de la UIB de 66 ETCS i el que cursi únicament un mòdul obtindrà el títol de curs d’especialització universitària sobre el mòdul realitzat. 

El conveni de col•laboració és de 108.000 euros per a cada edició, i preveu una aportació anual de 43.000 euros per part del Govern durant dos exercicis –en total 86.000 euros- i de 35.000 euros en el cas del Consell de Mallorca -un total de 70.000 euros en dos anys-.

La direcció del màster recau en la catedràtica de Ciències de la Computació i Intel•ligència Artificial i exeurodiputada, Teresa Riera, i en la professora titular d’universitat de Dret Administratiu amb experiència en gestió pública Joana Maria Socias. La coordinació del curs la realitzaran la directora de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) i la responsable de la Secretaria Tècnica d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca. Tota la informació del Màster i del professorat en www.fueib.org.

El Consell de Govern va aprovar en la sessió del passat dia 3 de juliol l’acord pel qual s’autoritza la firma d’aquesta pròrroga del conveni donat els bons resultats dels dos primers cursos d'aquesta formació universitària sobre polítiques públiques que abasta l'estudi dels elements clau de la nova governança pública, especialment els aspectes relacionats amb la gestió de polítiques, la hisenda pública, l'organització de les administracions públiques, la innovació i la gestió de les persones en aquestes institucions. 

A més, aquest tipus d'estudis fomenta la recerca en aquest àmbit. La incorporació de persones noves en la funció pública amb talent, que disposin d'una formació sòlida, innovadora i crítica de la gestió pública, i la consolidació i millora de la formació i les capacitats del personal que presta serveis en l'administració, són motius per emprendre aquesta iniciativa.