Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comunicat de condemna de l’assassinat masclista ocorregut a Peguera

Comunicat de condemna de l’assassinat masclista ocorregut a Peguera

(21/10/2020)

El Consell de Mallorca condemna, lamenta i rebutja l’assassinat d’una dona ocorregut dijous passat a Peguera, que ha estat confirmat com a cas de violències masclistes. Es tracta de la segona mort per violències masclistes registrada enguany a Mallorca. 

El Departament de Presidència del Consell ha estat en contacte amb les autoritats policials i judicials i pendent de contactar amb els familiars de la dona assassinada, residents a l’estranger, per oferir-los el suport i recursos necessaris, en col•laboració amb altres institucions.

El Consell expressa el seu absolut rebuig a qualsevol atac als drets i llibertats de les dones i es reafirma en el seu compromís per lluitar contra aquesta xacra social i treballar amb tota la societat per construir una Mallorca lliure de violències masclistes.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha mostrat el seu condol a la família i amistats de la dona assassinada, així com la «indignació i absolut menyspreu a l’assassí i a qualsevol agressió per violències masclistes».

La institució insular recorda que hi ha a disposició de les dones víctimes de violències masclistes diversos serveis i telèfons d’atenció, entre ells, el del servei d’atenció a les dones del Consell, el 971 59 82 05; el telèfon per denunciar situacions de maltractament, 016, el d’emergències, 112, i el telèfon de l’IBDona.