Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les torres de defensa s’encendran dia 9 de gener pels drets humans

Les torres de defensa s’encendran dia 9 de gener pels drets humans

(05/01/2021)

La cita és doble, a les 13 i a les 18.30 hores

La Direcció Insular de Patrimoni liderarà, un any més, l’Encesa de Torres i Talaies de la Mediterrània pels Drets Humans, que serà  dissabte 9 de gener de 2020, gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca, Amnistia Internacional, l’Institut de Marratxí i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació.

«L’edició d’enguany es farà amb l’esperit de sempre, de reivindicar el nostre patrimoni i reclamar que es respectin els drets humans, alhora que vetllarem pel compliment de totes les mesures sanitàries per evitar contagis de la COVID-19», ha dit la  vicepresidenta i consellera Bel Busquets. En aquest sentit, ha especificat que, per responsabilitat, enguany s’elimina el cant pels drets humans i no es proposa el cant col·lectiu de Viatge a Ítaca, de Lluís Llach. A més, Busquets ha recordat que els senyals de fum i de llum seran en punts elevats i, per tant, ha recordat que no és necessari traslladar-s’hi per veure’ls perquè són visibles des de molts de llocs.

De moment, 51 punts d’encesa de Mallorca han confirmat la participació en aquesta cinquena edició l’esdeveniment, però encara se n’hi poden sumar més i assolir els 54 de l’any passat. Enguany, també, hi haurà punts d’encesa a Menorca i, com a novetat, s’arribarà a Castelló.

S’han convidat institucions i societat civil per sumar-se el 9 de gener a encendre les torres, talaies, castells, campanars i altres punts elevats de la costa i dels pobles d’interior per comunicar-se, a les 13 (amb senyals de fum) i a les 18.30 hores (senyals de llum).

Cal recordar que la iniciativa va néixer fa quatre anys a l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. La Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca ha assumit la coordinació dels diferents col·lectius implicats.

Avui s’ha celebrat una reunió per enllestir els actes en la qual han participat la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll; Antònia Rosselló, coordinadora del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; Pep Lluís Pol, representant de l’IES Marratxí i Carles Martín, portaveu d’Amnistia Internacional a Mallorca.