Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Nous ajuts del Consell de Mallorca a empreses del sector dels gimnasos, del foment de l’activitat física i l’esport o acadèmies de dansa 

Nous ajuts del Consell de Mallorca a empreses del sector dels gimnasos, del foment de l’activitat física i l’esport o acadèmies de dansa 

(30/01/2021)

L'ajuda de 3.000 euros per establiment forma part del nou Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la covid-19 

El Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca ha obert una convocatòria nova de subvencions per a empreses de foment de l’activitat esportiva, gimnasos i acadèmies de dansa. La finalitat és aportar liquiditat als centres esportius, que poden optar a un ajut de 3.000 euros (amb un màxim de 6.000 per persona beneficiària, és a dir, dos establiments màxim per persona). 

El crèdit previst per aquesta convocatòria és d’un milió cinc-cents mil euros (1.500.000 €) amb càrrec al pressupost de la Fundació Mallorca Turisme, i es preveu arribar a 500 gimnasos o escoles de dansa, aproximadament.

Les persones físiques o entitats sol·licitants han de reunir una sèrie de requisits com ser titulars o concessionàries d’un gimnàs o escola de dansa oberta fins a l’11 de gener de 2021, quan s’adopta l’Acord del Consell de Govern de la CAIB amb el qual s’aprova el tancament dels gimnasos i les escoles de dansa a Mallorca per contenir el brot epidèmic de la pandèmia causada per la covid-19, o,  en cas de no estar obert, que tinguin vigent un expedient de regulació temporal de l’ocupació (ERTO). Poden tenir la categoria de instal·lacions esportives, escoles i serveis de perfeccionament de l’esport no superior, i en el cas de les escoles de dansa, han de cobrir l’ensenyament de formació i perfeccionament professional, no superior.

Segons el conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, «aquestes mesures extraordinàries tenen la finalitat de contribuir a la recuperació econòmica, en un sector que ha hagut de reduir aforaments o tancar per l’alt risc de la pandèmia», i ha afegit «ara més que mai, els recursos públics han d'estar al servei de la ciutadania perquè aquesta crisi afecta tothom, i, en conseqüència, només podem afrontar-la unint esforços.»

El termini per demanar aquestes ajudes s’obrirà a partir de demà diumenge 31. La informació i les condicions s’han publicat aquest matí al BOIB i es poden sol·licitar a través de la pàgina web www.ajutsmallorca.com, que facilita els tràmits en línia.

Cal recordar que el Ple del Consell de Mallorca, en sessió del 21 de gener de 2021, va impulsar l’atorgament de les ajudes o subvencions al sector esportiu en el pla de reactivació econòmica de la institució.