Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta «Casa», una peça de microteatre per promoure la igualtat i corresponsabilitat

El Consell presenta «Casa», una peça de microteatre per promoure la igualtat i corresponsabilitat

(29/08/2020)

S'ha presentat als ajuntaments perquè la puguin programar als seus municipis com una nova eina de sensibilització

 El Consell de Mallorca posa a disposició dels ajuntaments una nova eina de sensibilització envers la igualtat i la corresponsabilitat. Es tracta de l’obra de teatre «Casa», estrenada ahir vespre a Raixa en un acte presidit per la presidenta Catalina Cladera, en què hi assistiren representants dels ajuntaments i associacions de dones de l'illa, així com membres de la corporació insular. 

«Casa» és una iniciativa impulsada pel la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat deldepartament de Presidència, amb la qual s'amplien les activitats i recursos que el Consell ofereix als ajuntaments de Mallorca amb l'objectiu de sensibilitzar envers la corresponsabilitat i igualtat. 

"Una de les nostres premisses com a institució pública, com a govern de Mallorca és fer totes les passes que estiguin en les nostres mans per avançar cap a una Mallorca feminista, justa i igualitària. I fer-ho de la mà dels ajuntaments i de la ciutadania, representada per les entitats" apuntà la presidenta Cladera durant la presentació. "Per això convidam a tots els ajuntaments de Mallorca que representin aquesta obra als seus municipis, per teixir junts la Mallorca igualitària i feminista que volem. Veim com qui més pateix quan hi ha una crisi són les dones i des de les institucions no podem fer passes enrera en igualtat", va concloure.

Es tracta d'una peça de microteatre de vint minuts de durada durant la qual tres dones, interpretades per Catalina Florit, Maria Bauçà i Maria Rosselló, mostren en clau d'humor i des de la diversitat de cadascuna de les cases, la necessitat d'avançar cap a la corresponsabilitat real en l'àmbit de la llar, familiar, laboral... 

Una vegada estrenada l'obra i presentada als ajuntaments, els consistoris podran sol.licitar que "Casa" es representi als seus municipis, incorporant-la a la seva agenda cultural, espais municipals o actes diversos amb la idea de sensibilitzar mitjançant la cultura i l'humor envers la corresponsabilitat.

A l'estrena celebrada a Raixa hi assistiren la consellera de Presidència, Teresa Suárez i la directora d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, que feren un breu parlament abans de presentar l'obra, produïda per El Somni Produccions. A l'acte hi va actuar també la cantautora Arantxa Andreu, que va oferir un breu recital i es va acabar amb un col.loqui envers el contingut i procés creatiu de "Casa".