Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

640 infants participen enguany als campaments d'estiu del Consell de Mallorca dedicats a enfortir l'autoestima personal

640 infants participen enguany als campaments d'estiu del Consell de Mallorca dedicats a enfortir l'autoestima personal

(08/07/2022)

La presidenta Catalina Cladera i el conseller Jaume Alzamora visiten les instal·lacions de la Victòria per comprovar el bon funcionament de les activitats programades.

Un total de 640 infants participaran enguany als campaments d'estiu que organitza el Servei Insular de Joventut del Consell de Mallorca. Els campaments, dividits en deu torns, van dirigits a infants i adolescents d'entre els 9 i els 16 anys i es desenvolupen a les instal·lacions de la Victòria, al municipi d'Alcúdia i són propietat de la conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears. De fet, és el quart any consecutiu que el Consell de Mallorca signa un conveni amb l'IBJove per organitzar campaments d'estiu en aquest recinte.

Avui, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local (departament al qual hi ha adscrita la direcció insular de Joventut) Jaume Alzamora, han visitat les instal·lacions per comprovar in situ com transcorren les activitats programades. Així, enguany, els campaments tenen com a fil conductor de les activitats que s'hi realitzen el ‘escoltar-se a un mateix’ com a estratègia d'enfortiment de l'autoestima dels infants. Així la presidenta ha destacat que «durant la pandèmia s'ha vist afectada l'autoestima d'infants i joves, que han vist alterada la seva convivència amb igualtat en una etapa de la seva vida en què és importantíssim socialitzar». Per això, ha dit, «estam tan satisfets de poder tornar a oferir als infants i joves aquesta opció de lleure educatiu que se consolida com a un referent i amb una demanda creixent per part de les famílies» ha expressat la presidenta Cladera, qui ha recordat que «aquesta oferta pública afegida a l'Acampaesport de la Colònia de Sant Pere fa que garantim el dret a gaudir d'un oci de qualitat a més de 2.100 infants i joves de 8 a 17 anys aquest estiu a través d'un servei públic que promou valors com l'esport, convivència, aprenentatge, hàbits saludables i respecte a la natura, en igualtat de condicions».

En aquest context, el conseller Alzamora ha explicat que «l'educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d'inclusió social». A més, segons Jaume Alzamora, «aquests campaments són una eina fonamental de socialització i aprenentatge i també d'educació i de formació dels ciutadans del demà, i per això també estam molt agraïts als professionals que ho fan possible».

Han acompanyat a la presidenta Cladera i el conseller Alzamora, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, la directora general d'Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, el director de l'IBJove, Tià Lliteres, i el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura.

Vídeos

la victoria