Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera alerta del risc dels populismes totalitaris com a amenaça a l'Estat del benestar en el Discurs de la Diada de Mallorca 2021

Cladera alerta del risc dels populismes totalitaris com a amenaça a l'Estat del benestar en el Discurs de la Diada de Mallorca 2021

(17/12/2021)

El Consell atorga els Premis, Honors i Distincions de l’any 2021 en l’acte central de la Diada

El Consell ha atorgat aquest divendres els Premis, Honors i Distincions a l’acte central de la Diada de Mallorca 2021 al Teatre Principal de Palma. Durant la cerimònia han rebut els guardons persones, entitats i col·lectius que són un referent tant per la seva trajectòria com pel servei que han prestat a la societat de l’illa, tal com ha assenyalat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, qui ha agraït les aportacions de cada un dels premiats. “Vos vull felicitar i donar les gràcies pel vostre exemple, perquè sou el reflex de la Mallorca culta, diversa, plural i solidària que som i que volem ser”, ha assenyalat.

En l’edició d’enguany les sis Medalles d’honor i gratitud han estat entregades a l’Orfeó l’Harpa d’Inca, l’Associació de Sa Pobla Pa i Mel, la pintora Maria Vich, la coneguda merceria de Palma, La Veneciana, el Club Hoquei Espanya i Les Collidores de la Serra de Tramuntana. I els set Premis Jaume II han estat atorgats al Banc d’Aliments de Mallorca, al pilot Joan Mir, a la futbolista Mariona Caldenteny, a l’empresa artesana Teixits Vicenç, al Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, a l’esportista i campiona de parakarate intel·lectual, María Esther de León i a l’associació Son Dameto. D’altra banda, han estat anomenats fills els escriptors Miquel Àngel Riera i Nadal i Damià Huguet Roig i el bomber Joan Cifuentes, ha rebut el diploma de serveis honorífics.

Cladera al seu discurs ha fet una crida a la prudència i a la responsabilitat per prevenir el contagi del Covid en un moment on la incidència ha augmentat, i ha donat un missatge positiu, de força i esperança. “L’any 2022 ha de ser l’any de la recuperació”, ha assegurat. I ha remarcat que només serà possible amb l’esforç i el compromís de les institucions i de la ciutadania.

La presidenta ha destacat que la pandèmia ha tornat a posar en valor els serveis públics i la importància de dotar-los amb els recursos necessaris.  “La ciutadania espera que les institucions hi siguem quan toca. I el Consell ha estat, hi és i seguirà sent-hi”, ha dit.

També ha destacat que la institució insular té en el punt de mira la Mallorca sostenible del futur. “Una terra d’oportunitats més justa, més verda i més resilient que posa en el centre el benestar de les persones, principi i final de la sostenibilitat”. En aquest sentit Cladera, ha defensat el compromís de la institució amb els mallorquins i mallorquines. “Treballam per garantit a tothom un projecte de vida digne. Serà la millor vacuna contra un altre virus infame: el dels populismes totalitaris”.

La presidenta del Consell ha remarcat que la Diada d’enguany ha de ser una jornada d’esperança, per “celebrar tot allò que hem assolit junts i sentir-nos orgullosos de les virtuts que ens permeten seguint fent camí per la Mallorca que volem: justa, solidària, igualitària i plena d’oportunitats per a tothom”.

Per concloure Cladera ha remarcat que “els valors transmesos al llarg de moltes generacions de mallorquins i mallorquines ens han fet avançar, i ens donen ara l’oportunitat de dibuixar una visió compartida de la Mallorca de les pròximes dècades. Una visió de futur il·lusionant i que ens cohesiona a partir d’allò que som”.

Informació sobre els premiats: https://bit.ly/3yCMwjR

Vídeos

acte Diada 2021