Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comença l’asfaltatge de l’avinguda Rei Jaume I a la via Creu de Santa Ponça

Comença l’asfaltatge de l’avinguda Rei Jaume I a la via Creu de Santa Ponça

(18/10/2016)

Les obres d’asfaltge de la Ma-1013, de l’avinguda Rei Jaume I a la via Creu de Santa Ponça (Calvià) han començat avui i està previst que durin 3 setmanes, si les condicions meteorològiques ho permeten.

Avui, comencen les obres de reforç del ferm de la carretera Ma-1013, entre l’avinguda Rei Jaume I i la via Creu de Santa Ponça, al municipi de Calvià. S’inicien ara perquè es va decidir esperar la finalització de la temporada alta, a petició del consistori calvianer. Una vegada acabada l’obra, aquest tram es transferirà a l’Ajuntament de Calvià.  

L’obra es va adjudicar a Amer e Hijos, SA, amb un pressupost de 244.692,02 euros, IVA inclòs. Tot i que el termini d’execució és de 2 mesos, la previsió és que els treballs durin 3 setmanes, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

No serà necessari fer desviaments de trànsit perquè es tracta d’un tram amb dos carrils per sentit. Per tant, quan es treballi en un carril, tots els vehicles transitaran per l’altre. 

Aquest tram de la via estava molt deteriorat i presentava un ferm envellit i deformat, per la qual cosa es va decidir asfaltar-lo de nou. Primer, es farà la neteja de la via i s’eliminarà el ferm vell i contaminat. Després, s’iniciarà l’asfaltatge.

Es tracta d’una carretera molt transitada pels veïns de la zona i per turistes, la intensitat mitjana diària (IMD) de la via és de 35.131 vehicles, dels quals un 7 % són vehicles pesats.  

Des del Departament de Territori i Infraestructures, demanam disculpes a tots els usuaris de la via que es puguin veure afectats per les obres.