Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Constituïda la comissió que decidirà el futur de la ITV

Constituïda la comissió que decidirà el futur de la ITV

(19/07/2017)

Aquesta comissió està formada per representants dels grups polítics amb representació al Ple del Consell i per tècnics de la institució insular.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, va presidir la sessió de constitució de la comissió mixta sobre el canvi al servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de Mallorca.

El Consell de Mallorca va decidir que el contracte amb l’empresa concessionària actual no es prorrogaria ja que obtenen uns beneficis anuals d’una mitjana de 5 milions d’euros. A més, la Sindicatura de Comptes no recomanava continuar amb un contracte on la prestació d’un servei públic aportava tants beneficis.

A partir d’aquí, des del Departament de Territori i Infraestructures es va decidir que s’internalitzaria el servei de la ITV de Mallorca i es crearia una empresa pública per a dur-ne a terme la gestió.  

La Llei reguladora de les bases del règim local marca que, quan es fa un canvi de gestió en un servei, s’ha de crear una comissió mixta política i tècnica per analitzar les distintes alternatives i elegir la millor solució. Aquesta comissió té ara l’encàrrec d’anar marcant el camí cap a l’empresa pública i determinar les passes que s’han de seguir perquè al juny de 2018, quan conclou la concessió, el servei de la ITV continuï amb total normalitat. 

La comissió està formada pel secretari tècnic de Territori i Infraestructures, Marc López; la directora insular de Seguretat Viària i Activitats Classificades, Natalia Troya; representants dels grups polítics que formen el Ple del Consell i tècnics d’Intervenció, Tresoreria, Funció Pública, Serveis Generals i Secretaria General.