Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Continuen les obres per finalitzar la instal·lació de les pantalles acústiques a la via de cintura, a l’altura del Rafal Vell, Son Fortesa i Son Oliva

Continuen les obres per finalitzar la instal·lació de les pantalles acústiques a la via de cintura, a l’altura del Rafal Vell, Son Fortesa i Son Oliva

(24/03/2015)

Aquesta setmana ha començat la construcció a la mitjana dels anomenats gabions, unes caixes de forma rectangular, plenes de grava, que també tenen la funció de fer d’aïllament acústic

El Consell de Mallorca, a través del Departament d’Urbanisme I Territori, continua les obres per instal·lar les pantalles acústiques a la via de cintura per  reduir els renous a les barriades del Rafal Vell, Son Fortesa i Son Oliva.

 

Les barreres acústiques laterals de la via de cintura ja estan pràcticament instal·lades a les zones esmentades i les feines d’aquests dies han consistit en la  col·locar les barreres de formigó denominades New Jersey per protegir-les dels impactes.

 

Aquesta setmana, els treballs s'han iniciat a la mitjana, a un tram d’un quilòmetre, a l’atura del Rafal, per la qual cosa serà necessari ocupar el carril més proper, en sentit Andratx. L’ocupació del carril en aquest tram,  per un termini de tres setmanes, serà les 24 hores per acabar al més aviat possible

 

En aquesta zona s'han començat a construir els anomenats gabions, que són unes caixes de forma prismàtica rectangular, plenes de grava, que compleixen les mateixes funcions que les barreres acústiques d'aïllament de renous.

 

En total, s’instal·laran 470 gabions de dimensions 200 x 60 x 80 centímetres, dels quals 235 estaran plens  de grava reciclada procedent de la planta de tractament de residus de construcció i demolició ubicada al polígon de ses Veles de Bunyola. Els altres 235 estaran plens d’àrid de gravera. Aquests gabions quedaran recoberts per la plantació d’heura.

 

Així mateix,  en aquest tram, també es durà a terme la millora del drenatge de les aigües pluvials, amb la instal·lació de canonades.

 

Aquests treballs coincidiran, en part, amb les vacances escolars de Setmana Santa per afectar el mínim possible al trànsit. La Direcció Insular de Carreteres  demana disculpes per les molèsties que ocasionen les obres i recomana consultar el web per conèixer les incidències diàries del trànsit (http://www.conselldemallorca.net/sit/incidencies/).