Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell, a través de l'IMAS, ofereix les seves places residencials per allotjar els refugiats de Síria

El Consell, a través de l'IMAS, ofereix les seves places residencials per allotjar els refugiats de Síria

(04/09/2015)

El Consell de Mallorca i el Govern han acordat la posada en marxa d’una comissió interinstitucional per tal de coordinar la rebuda i atenció dels refugiats sirians. A aquesta comissió també hi seran presents els ajuntaments que es sumin a l’acolliment de les persones i famílies víctimes de la guerra de Síria.

Margalida Puigserver, consellera de Benestar i Drets Socials del Consell i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida ha mantingut aquest matí una reunió d'urgència amb les diferents àrees de l'IMAS per tal de coordinar les tasques que es duran a terme per donar suport i fomentar l'acollida de refugiats de Síria a la nostra illa. Puigserver ha destacat que “és tasca de totes i tots els mallorquins acollir a les persones i famílies víctimes d’una guerra injusta”.

 

En aquest sentit, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca han acordat posar en marxa una comissió interinstitucional, a la qual també hi estaran representats els ajuntaments, per tal de coordinar l’arribada i l’atenció dels refugiats sirians que s’allotgin a la nostra illa.

 

D'aquesta manera el Consell de Mallorca, a través de l'IMAS, es suma a les diferents iniciatives que s'estan posant en marxa davant la crisi de refugiats que afecta Europa, agreujada per la guerra de Síria i els milers de desplaçats que ha provocat.

 

Així, l'IMAS, posarà a disposició del Govern, qui serà l'encarregat d'articular les ajudes, les places residencials que estiguin disponibles en els diferents recursos dels que disposa; residències per a gent gran, centres residencials per a menors i els albergs i refugis de la Xarxa d'Inserció Social. En aquest sentit, Puigserver ha explicat que també es comptarà amb la Xarxa de Refugis del Consell. En el cas que es tracti de menors estrangers no acompanyats,  aquest ja disposen d'un recurs específic que gestiona l'àrea de Menors i Família de l'IMAS.

 

D'altra banda, l'IMAS s'ofereix també a donar suport als ajuntaments que així ho sol·licitin, mitjançant la creació d'un equip multidisciplinar (psicòlegs, mediadors i treballadors socials), per facilitar la tasca als municipis que vulguin acollir persones refugiades.

 

Així mateix, la institució insular es podria encarregar també d'elaborar un registre de famílies que vulguin acollir aquestes persones, ja sigui mitjançant el Consorci de Tecnologies de la Informació de les Comunicacions de Mallorca (TIC Mallorca), o el mateix servei d'Acolliments de l'IMAS. En aquest sentit, l'equip de valoració del servei, podria donar suport i assessorament a les famílies interessades.

 

Puigserver ha confirmat que avui horabaixa assistirà, en representació del Consell de Mallorca, a la reunió que està prevista a Can Alcover entre diferents entitats i institucions per tal d'organitzar accions concretes que facin de Mallorca “una terra d'acollida”.