Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell col·labora en la conservació del monestir de la Trapa

El Consell col·labora en la conservació del monestir de la Trapa

(16/03/2022)

Ja ha finalitzat una de les fases del projecte de rehabilitació del monestir trapenc a la qual la Direcció Insular de Patrimoni ha destinat 10.000 euros.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han visitat avui la finca de la Trapa (Andratx) acompanyades de la coordinadora del GOB, Mar Muñoz. A la finca, propietat de l’entitat ecologista, s’hi està restaurant l’únic monestir trapenc de Mallorca, gràcies, en part, a l’aportació del Consell mitjançant una subvenció nominativa de 10.000 euros.

Durant la visita, Busquets ha destacat la feina del GOB en la conservació de la finca, tant des del punt de vista mediambiental com de patrimoni i ha expressat la satisfacció de poder contribuir a conservar-ne, recuperar-ne i difondre’n els béns patrimonials. En aquest sentit, ha avançat la voluntat del Departament de donar continuïtat a la col·laboració econòmica per avançar en les tasques de rehabilitació dels béns patrimonials de la Trapa. A més, la vicepresidenta ha recordat que el Consell té en marxa l’expedient per declarar la Trapa com a bé d’interès cultural.

D’altra banda, Muñoz ha ressaltat que la Trapa, tot i ser una finca privada, té vocació pública i de divulgació mediambiental i, per això, està oberta a tothom. La dirigent del grup ecologista ha agraït la col·laboració del Consell i també el voluntariat de moltes persones en la conservació de l’entorn.

La Trapa és una finca situada a l’extrem ponent de la serra de Tramuntana (Andratx), un clar exemple de paisatge natural amb valors culturals molt singulars.

El Consell, a partir de l’any 90, va fer una sèrie d’intervencions tant en marjades, com reconstruint la volta de la capella, el molí de sang, la caseta antic taller, els porxos a l’explanada d’arribada, etc. Més recentment, la propietat ha intervingut en algunes parts del conjunt com la capella, la païsa i els forns.

En altres parts del conjunt, com l’edificació principal del monestir trapenc, no s’hi havia intervingut mai fins ara, que s’hi han fet intervencions tasques/obres / una rehabilitació per recuperar el monestir trapenc i, sobretot, per garantir la seguretat dels visitants.