Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell comença a repartir més de 13.000 mascaretes i altre material de protecció personal a residències i centres procedents de diferents administracions i entitats

El Consell comença a repartir més de 13.000 mascaretes i altre material de protecció personal a residències i centres procedents de diferents administracions i entitats

(27/03/2020)

Les mascaretes es distribueixen entre els centres i serveis propis de l'IMAS i els serveis i residències municipals, concertades i privades.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha començat a repartir més de 13.000 mascaretes i altre material sanitari de protecció personal procedent de diferents administracions, entitats i particulars. L'IMAS, que és qui gestiona tot aquest material, l'està fent arribar tants als serveis socials municipals i altres residències i centres tant municipals com concertats o privats, així com a les seves residències i centres propis. 

En aquest sentit el Govern Balear ha proporcionat a l'IMAS 8.000 mascaretes, de les quals 3.800 són per als centres i serveis socials de tots els ajuntaments de l'illa, mentre que la resta de mascaretes s'han distribuït entre les residències de Gent Gran, les de Persones amb Discapacitat, centres de menors o albergs per a persones sense sostre de l'IMAS.  

La intenció de la institució insular és que cap municipi quedi sense el material de protecció sanitari necessari. En aquest sentit també s'han repartit entre diferents centres municipals, privats i propis de l'IMAS 50.000 guants, 400 bates d'un sol ús i mascaretes quirúrgiques donades per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i procedents dels laboratoris del centre universitari. 

Per la seva part altres associacions com l'ACHINIB, Associació Xinesa de les Illes Balears o l'associació Moda Mallorca han donat altres 4.000 mascaretes, que també s'han repartit entre els diferents centres i serveis. A més, diferents particulars també ens han fet arribar una sèrie de mascaretes fetes a mà, com és el cas  de les auxiliars d'infermeria de la residència de Felanitx, que juntament amb un grup de cosidores de Sant Llorenç n'han elaborat altres 1.000. 

Des de l'IMAS s'intenta que cap centre de Mallorca que ho necessiti es quedi sense material de protecció tot i que és una situació generalitzada a nivell nacional donada l'emergència sanitària provocada pel coronavirus. A mesura que va arribant aquest material, es fa arribar als centres que ho necessiten i està previst que en els proper dies continuï.