Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca acull una família de nacionalitat espanyola evacuada de l’Afganistan

El Consell de Mallorca acull una família de nacionalitat espanyola evacuada de l’Afganistan

(27/08/2021)

L’IMAS l’ha inclosa dins el programa d’Atenció Integral a Famílies perquè pugui refer la seva vida a l’illa.

El Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha posat a disposició el seu sistema de protecció i inclusió social per acollir una família de tres membres que ha estat evacuada de l’Afganistan en l’operatiu del Govern espanyol i de l’Exèrcit. La família, procedent de la base de Torrejón, ja és a un centre de l’IMAS. Està formada per dos adults i un menor, dos dels quals tenen nacionalitat espanyola.

El conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, ha confirmat que «la setmana passada, Delegació de Govern es va posar en contacte amb nosaltres perquè entre les persones que s’evacuaven de l’Afganistan hi havia una família de nacionalitat espanyola que tenia un menor a càrrec seu. Un dels membres de la família havia viscut a Mallorca, i per tant consideraven que seria una bona solució per a ells poder venir i refer la seva vida aquí».

La família no tenia cap tipus de suport familiar al país després d’haver viscut molts d’anys a l’Afganistan, i per tant necessitaven un cert grau d’ajuda, tot i que «no es tracta de refugiats», perquè tenen la nacionalitat espanyola . «Per això ens vàrem posar immediatament a disposició de Delegació del Govern per poder allotjar aquesta família i donar-los suport per poder refer les seves vides», ha destacat de Juan.

Ara la família ha entrat dins el programa d’Atenció Integral a Famílies, un programa temporal de l’IMAS per a famílies que estan en una situació de risc. «Ara treballarem amb ells per a la seva reinserció laboral, que és el que necessiten per poder començar a refer la seva vida, i també treballarem el tema de l’habitatge per, a poc a poc, anar normalitzant la seva situació», a conclòs el conseller de Drets Socials.

L’IMAS ha posat a disposició del Govern de les Illes Balears fins a 16 places del seu sistema d’inclusió social destinades a persones provinents de l’operatiu d’evacuació de l’Afganistan.