Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca aprova per unanimitat la Targeta per a la Gent Gran

El Consell de Mallorca aprova per unanimitat la Targeta per a la Gent Gran

(12/05/2016)

El conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha defensat avui al ple del Consell de Mallorca dues propostes d’aprovació inicial relacionades amb l’àmbit de la gent gran. Una de les passes significatives ha estat l’aprovació unànime de la Targeta per a la Gent Gran, que fomentarà el comerç local oferint descomptes als usuaris de la targeta.

L’aprovació inicial del Reglament per a la nova Targeta per a la Gent Gran permetrà que els majors de 66 anys (en el cas dels prejubilats, se’n podran beneficiar a partir dels 60 anys) tenguin descomptes als comerços de Palma i de la Part Forana que s’hi vulguin adherir. Ara per ara, el petit i mitjà comerç estudia la proposta, que considera bona per impulsar l’economia local. «És una mesura proposada des de la ciutadania, nosaltres la vàrem escoltar i l’hem estudiada per fer-la viable. Volem poder donar un cop de mà a un col·lectiu que han estat més colpejats per la crisi. I estic molt satisfet que s’hagi aprovat per unanimitat en el ple», ha explicat Jesús Jurado durant la presentació del Reglament de creació i regulació de la Targeta per a la Gent Gran.

En la mateixa exposició, també hi ha hagut l’aprovació inicial del Reglament intern de funcionament del Consell de Persones Majors de l’Illa de Mallorca. Aquest reglament inclou uns canvis que, segons Jurado, potenciaran la participació d’aquest sector, el qual tindrà més representativitat, igualtat i pluralitat. D’aquest òrgan, fins ara poc potenciat, en formaran part persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la tercera edat i la presidència no l’ostentarà cap polític del Consell, fet que ajudarà a garantir que funcioni de manera independent i que permetrà debatre sobre quin tipus de polítiques ha de desenvolupar el Consell de Mallorca en aquest àmbit.