Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca col·labora en el pagament de les expropiacions de la ronda de sa Pobla

El Consell de Mallorca col·labora en el pagament de les expropiacions de la ronda de sa Pobla

(03/12/2018)

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha signat avui un acord amb el batle de l’Ajuntament de sa Pobla, Biel Ferragut, pel qual la institució insular col·labora en el pagament de les expropiacions duites a terme per a l’execució de la ronda de circumval·lació en les fases I i II dels anys 2006 i 2014, amb un total de quatre milions d’euros.

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido,  ha manifestat que aquest conveni «demostra que la col·laboració interadministrativa funciona bé». A més, Garrido ha afegit que «gràcies a aquest acord, sa Pobla ha pogut sortir de la situació econòmica  que aquestes expropiacions li havien provocat».
A més, el batle de sa Pobla, Biel Ferragut, ha expressat que «avui és un dia històric» i, també, ha aprofitat per recalcar «l’ajuda i el suport del Consell de Mallorca». Després, el primer tinent de batle, Antoni Simó, ha agraït «la predisposició del Consell de Mallorca per ajudar el poble i que ha estat una bona ajuda per a la gent de sa Pobla».

D’altra banda, la regidora de l’Ajuntament de sa Pobla Catalina Cladera ha apuntat que «avui és un dia important» i ha reconegut «la bona actitud, disponibilitat i accessibilitat» de la consellera insular per «resoldre aquest tema».

Aquesta resolució s’articula per la via del conveni de col·laboració entre diferents administracions per al finançament conjunt d’obres. Els objectius comuns del Departament de Territori i  Infraestructures i l’Ajuntament de sa Pobla són, entre d’altres, fomentar i estimular iniciatives de cooperació continuada entre les dues administracions per fer les obres de condicionament i reforma de les vies de circumval·lació amb la finalitat de millorar la mobilitat i el trànsit rodat.

Fases de la ronda

La ronda de circumval·lació de sa Pobla es va desenvolupar en tres fases. La fase I, la va iniciar el Govern de les Illes Balears, tot i que, durant el transcurs de l’execució, es varen transferir les competències en matèria de carreteres al Consell de Mallorca, que va acabar d’executar-la.

Per altra banda, les fases II i II de la ronda les va executar l’Ajuntament de sa Pobla a través dels convenis instrumentalitzadors de subvencions atorgades pel Govern de les Illes Balears el 31 d’octubre de 2003 i el 21 d’abril de 2005.