Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca dóna a la Sindicatura de Comptes accés directe al sistema comptable de la institució insular

El Consell de Mallorca dóna a la Sindicatura de Comptes accés directe al sistema comptable de la institució insular

(18/02/2015)

La presidenta Maria Salom i el síndic major, Pere Antoni Mas, han signat avui un conveni de col·laboració per facilitar la tasca fiscalitzadora d’aquest òrgan de control del sector públic de les Illes

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i el síndic major de la Sindicatura de comptes de les Illes Balears, Pere Antoni Mas, han signat avui un conveni de col·laboració pel qual la institució insular dóna a la Sindicatura accés directe al seu sistema comptable. L'acte ha tingut lloc a la seu del Consell de Mallorca i ha comptat amb l'assitència de la consellera d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig. 

 

La presidenta del Consell de Mallorca ha explicat que l’objectiu és donar una major fluïdesa a la tramesa d’informació entre la institució insular i la Sindicatura, per facilitar la feina d’aquest organisme encarregat de fiscalitzar externament l’activitat econòmica, financera i comptable del sector públics de les Illes.

«A partir d’ara la Sindicatura disposarà d’un accés al nostre sistema operatiu, de manera que podrà consultar directament qualsevol dada del Consell de Mallorca sense haver-nos de demanar la informació», ha anunciat Maria Salom.

 

Salom ha recordat que la finalitat de la funció fiscalitzadora de la Sindicatura és assolir una administració millor dels fons públics, per aconseguir que siguin utilitzats d'acord amb els principis de legalitat, eficàcia, eficiència i economia. En aquest sentit, Salom ha destacat la relació directa de la feina de la Sindicatura amb la consolidació de la transparència en la gestió pública, i ha assegurat que durant aquesta legislatura el Consell de Mallorca ha fet «el major exercici de transparència que es podia fer». Així s’ha referit al Codi ètic i de bon govern que la institució va aprovar fa un any i mig. Salom ha recordat que, des de l’aplicació d’aquest codi de transparència, es publica a la pàgina web tota la informació sobre la gestió del Consell i així «els mallorquins puguin conèixer, fins al darrer cèntim, com es gasten els doblers públics d’aquesta institució».