Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca dona llum verda al pla d'obres i serveis que permetrà realitzar 476 projectes en els municipis de l'illa

El Consell de Mallorca dona llum verda al pla d'obres i serveis que permetrà realitzar 476 projectes en els municipis de l'illa

(25/07/2024)

Complint amb l'objectiu marcat per la institució insular, s'avança el pagament de les subvencions als ajuntaments i s'abonaran la primera quinzena d'agost

El Consell de Mallorca ha donat llum verda definitiva a l'aprovació de la concessió d'un total de 476 projectes presentats pels ajuntaments de l'illa per a acollir-se al Pla d'Obres i Serveis (POS), per un import total de 39,2 milions per als anys 2024 i 2025.
El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés i la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, han presentat en roda de premsa les actuacions concedides, orientades a la millora i renovació d'equipaments i infraestructures municipals, com ara asfaltatge de carrers, sistema de recollida de residus, condicionament de jardins o la creació d’instal·lacions culturals, esportives, educatives o socials.
El president del Consell de Mallorca ha remarcat «l'esforç realitzat per la institució insular per duplicar l'import destinat a aquestes inversions, la qual cosa permetrà aconseguir la xifra global de 80 milions la legislatura actual. En el darrer POS 22/23 es varen concedir 232 projectes per un valor de 19,7 milions d'euros, per tant, la institució insular ha multiplicat per dues el nombre de projectes i els doblers concedits».
«Són gairebé 500 actuacions de proximitat en pobles i ciutats de Mallorca que, sens dubte, redundaran en la qualitat de vida dels seus ciutadans. La nostra aposta pel municipalisme és decidida, i ho estam demostrant», ha assenyalat Llorenç Galmés.
Per part seva, la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, s'ha referit a un altre dels compromisos adquirits amb els ajuntaments que «és el d'avançar el finançament de les inversions, un objectiu que hem aconseguit complir, tot i que no ha estat gens fàcil».
En aquest punt, Amate ha confirmat que «a principi d'agost els ajuntaments ja disposaran de les partides econòmiques concedides que els permetrà començar aquests projectes tan necessaris. Hem escurçat temps i hem accelerat el pagament de les subvencions respecte a convocatòries anteriors, complint així amb la reclamació que ens feien els batles mateix de disposar de l'ajuda al més aviat possible per poder començar els projectes», ha afirmat sobre aquest tema.

Tipus d'actuacions i repartiment d'ajudes
El repartiment de la subvenció s'ha realitzat en funció del nombre d'habitants dels municipis. D'aquesta manera, un total de 25 ajuntaments de fins a 5.000 habitants disposaran d'una partida de 960.000 euros; 12 municipis d'entre 5.001 i 10.000 habitants percebran 700.000; altres 10 consistoris d'entre 10.001 i 20.000 habitants comptaran amb 520.000 euros i, finalment, els 6 ajuntaments de més de 20.000 habitants obtindran una partida de 360.000 euros.
Per tipologia d'actuacions, s'han presentat un total de 49 projectes de rehabilitació d'edificis; 16 compres d'immobles, 4 punts verds, 29 actuacions de reforma de vials i espais per a llum, aigua; 14 projectes de compra de vehicles i maquinària; construcció d'una escoleta municipal i un pas elevat, entre altres.
A més, s'han presentat 12 plans d'il·luminació i eficiència energètica; 16 projectes en aparcaments, així com altres 30 d'obres i actuacions en zones esportives.
Pel que respecta a la redacció o actualitzacions dels plans municipals de protecció civil, han presentat sol·licituds els ajuntaments de Calvià, Manacor, Montuïri i Puigpunyent.

Alguns projectes més representatius
Així, per exemple entre les propostes aprovades, que compten amb l'aportació parcial o total del Consell per a la seva execució, figura la construcció d'un nou edifici de l'Ajuntament d'Ariany (865.559 euros); la construcció ETAP desnitrificació a Búger (497.542 euros); la construcció d'un punt verd a Selva (929.153 euros); la millora de camins rurals a Campos (400.000 euros); l'adquisició de maquinària de compostatge a Escorca (334.953 euros) o la remodelació de Placeta des Jardinet a Esporles (525.117 euros).
Entre aquests 476 projectes, també hi ha altres actuacions ressenyables, com la millora del teatre de Muro (319.913 euros); la creació d'una escoleta 0-3 a Pollença (520.000 euros); la remodelació del Palau de l’Almudaina a Andratx (520.000 euros) o la remodelació urbana de la zona costanera a Son Servera, que disposarà d'una aportació del Pla d'Obres i Serveis de 520.000 euros.

Podeu veure el document del Pla d'Obres i Serveis 2024/2025 aquí 

Vídeos

rdp