Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca fa arribar ajuda d’emergència a Ucraïna i dona suport a la població desplaçada a través del Fons de Solidaritat Mallorquí

El Consell de Mallorca fa arribar ajuda d’emergència a Ucraïna i dona suport a la població desplaçada a través del Fons de Solidaritat Mallorquí

(14/07/2022)

De Juan ha explicat que els projectes inclouen l’enviament d’aliments i medicines, accions per mantenir el funcionament dels ajuntaments o tallers infantils als nins i nines refugiats a Eslovàquia, entre altres accions.

El conseller de Presidència Javier de Juan ha explicat aquest dijous a sessió plenària les accions d’ajuda humanitària que ha duit a terme el Consell de Mallorca, a través del Fons de Solidaritat Mallorquí amb la població d’Ucraïna i també amb la desplaçada a Eslovàquia. Des que va començar l'escalada d'hostilitats el 24 de febrer quan l’exercit rus va iniciar la invasió de Ucraïna, han arribat a Eslovàquia més de 265.400 refugiats, majoritàriament dones i infants, però també gent gran o persones amb discapacitat.

El Fons Mallorquí de Solidaritat desenvoluparà tres projectes d’ajuda humanitària que ascendeixen en total a 184,500 euros, per pal·liar les conseqüències que està patint la població d’Ucraïna.

El primer projecte es realitza en col·laboració amb l’associació ucraïnesa de municipis. El conseller de Juan ha recordat que la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a finals d’abril es va reunir per videoconferència amb el i president de l'associació de municipis ucraïnesos i batle de Kíiv, Vitali Klitxkó per parlar de la situació i recollir les necessitats de la població. Les accions inclouen des de construcció i rehabilitació d’infraestructures per garantir els serveis d’aigua i llum, i l’equipament de materials i subministres per  mantenir el funcionament dels ajuntaments; fins a l’atenció de les necessitats bàsiques quant a queviures, medecines i productes d’higiene.

El segon projecte de suport als municipis eslovacs per atendre la població desplaçada ha permés la realització de tallers infantils de lleure i socialització a la localitat d'Humenné; l’adquisició de sistemes de navegació per als centres de primer contacte d'arribada dels ucraïnesos que fugen de la guerra o la compra 20.000 polseres d'identificació per registrar l’atenció bàsica gratuïta.. Així com també l’adquisició de queviures per proveir el centre d’arribada de refugiats.

El conflicte bèl·lic desencadenat a causa de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus ha provocat el desplaçament intern o a l’estranger d’11 milions d’ucraïnesos segons l’Organització Internacional per a les Migracions. La situació dels desplaçats interns tendeix a agreujar-se. L’objectiu del tercer projecte del Fons Mallorquí de Solidaritat és proporcionar ajut humanitari a la població desplaçada interna i a població no desplaçada afectada per la guerra a les regions de Zaporizhzhia i Kharkiv (zona oriental) i a la regió de Zakarpattya (zona occidental).