Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca farà actuacions de restauració als molins situats dins el domini públic de carreteres

El Consell de Mallorca farà actuacions de restauració als molins situats dins el domini públic de carreteres

(30/03/2015)

Les intervencions tindran un pressupost de gairebé 117. 000 euros i seran finançats a càrrec de l’1 % de les obres viàries

La Direcció Insular de Carreteres, en col·laboració amb la Direcció Insular de Patrimoni, durà a terme la restauració d’una sèrie de molins situats dins del domini públic de carreteres i que, al seu dia, varen ser expropiats per executar obres viàries.

 

En concret, s’actuarà a quatre molins amb un pressupost de 116.986 euros, finançats a càrrec de l’1 % cultural de les actuacions viàries.

 

En concret, en aquests moments, es treballa en el projecte de recuperació de la torre del molí de la rotonda del coll d’en Rabassa, que va patir un incendi el 15 de febrer de 2013. A causa dels danys ocasionats pel foc, el mecanisme es va desmuntar amb caràcter d’urgència. La maquinària es restaurarà i, una vegada hagin conclòs les tasques de recuperació de la torre, es muntarà de nou. El projecte té un cost de 38.895 euros. 

 

Al  molí de sa Síquia, ubicat a l’encreuament de les carreteres Ma 19A i Ma 5013, al voltant de s’Aranjassa, s’hi faran tasques de restauració de la maquinària, amb un  pressupost de 18.309 euros. Anualment es duen a terme tasques de manteniment i, ara, era necessària aquesta actuació al molí que es va restaurat íntegrament el 2005. 

 

El molí del centre de control de la carretera Palma- Manacor fou restaurat l’any 2007. Aquest molí encara s’usa per extreure aigua que s’empra per regar les zones enjardinades del centre. Els treballs de manteniment consistiran, bàsicament, en canviar els pals de la coa, que han patit un deteriorament inesperat . A més, s’aprofitarà per repintar totes les peces del mecanisme. El pressupost és de 20.782 euros.

 

Finalment, fa poc que s’ha reconstruït la torre del molí de Son Regalo Vell, ubicat a la nova rotonda del Molinar,  a càrrec del projecte del nou enllaç com a element arquitectònic per conservar. Actualment s’està tancant l’expedient de contractació per construir la maquinària per a la torre amb una inversió de 39.000 euros.