Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca inicia la licitació del projecte del carril bici a Son Espases

El Consell de Mallorca inicia la licitació del projecte del carril bici a Son Espases

(19/05/2020)

L’actuació té com a finalitat millorar les condicions de la via, preservant la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes a l’Hospital Universitari

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca treurà a licitació el projecte per a executar un itinerari de vianants i bicicletes al camí dels Reis de Palma que donarà accés directe a l’Hospital Universitari de Son Espases. L’inici de la licitació es produirà un cop s’aprovi la proposta en la sessió del Consell Executiu de la institució insular prevista per aquest dimecres.

L’actuació, que connectarà la barriada del Secar de la Real i zones annexes amb Son Espases, té com a principal objectiu preservar la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes. En aquest sentit, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que “amb aquest projecte volem incidir en la necessitat d’un canvi de model a favor de la mobilitat sostenible. En l’actual context no podem apostar per grans obres que continuïn incrementant l’ús del vehicle privat”.

Característiques del projecte  
En una primera fase el projecte contempla l’execució de la senda per als vianants i bicicletes en paral·lel al Camí dels Reis, completament segregada del trànsit de vehicles. Es durà a terme a partir del carrer Dionís Bennàssar fins a l’actual accés a l’Hospital de Son Espases. 

La senda per ciclistes estarà formada per un vial per a vianants de 3,6 metres d’ample i 480 metres de longitud. Un parterre enjardinat separarà la zona reservada per als vianants, de la calçada. De manera complementària, es dotarà el passeig amb una xarxa d’enllumenat de baix consum, enjardinat i drenatge.  

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma varen signar a finals de la passada legislatura un conveni per a la cessió dels terrenys d’una durada de quatre anys que es podrà prorrogar a petició de qualsevol de les parts abans que es finalitzi el període de vigència. 

Una vegada aprovada la seva licitació s’obrirà el procés d’adjudicació de l’obra que té un termini d’execució de 6 mesos i un cost previst de 568.768€