Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell declararà d'interès general l'adquisició del Sindicat de Felanitx

El Consell declararà d'interès general l'adquisició del Sindicat de Felanitx

(19/01/2018)

Una passa que es fa en compliment de la legislació per garantir la conservació d’aquest espai emblemàtic. Per materialitzar l’expropiació, el Consell de Mallorca ha signat un conveni amb el Govern per obtenir els doblers a càrrec de les inversions estatutàries.

El Consell de Mallorca declararà en un dies d’interès general l’adquisició de l'edifici de l’antic Celler Es Sindicat de Felanitx atenent al seu estat d'abandó i ruïna malgrat estar declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) des de 2001. D’aquesta manera es completarà el procès adminsitratiu iniciat per expropiar l’immoble. Una fita que es materialitzarà abans de tres mesos. Una passa que es fa en compliment de la legislació per garantir la conservació d’aquest espai emblemàtic. Per materialitzar l’expropiació, el Consell de Mallorca ha signat un conveni amb el Govern per obtenir els doblers a càrrec de les inversions estatutàries. Es tracta de 4,4 milions ja previstos pel govern de l’Estat en els annys 2010 i 2011 i que durant la pasada legislatura no es vàrem invertir. Es per això, que l’actual Govern Insular ha reclamat un canvi de finalitat i que puguin ser invertits.

Aquesta partida ha de servir per adquirir, mitjançant una expropiació de mutu acord, l’edifici. En aquest sentit, el president de la institució insular, Miquel Ensenyat ha assegurat que “d’una banda fem cumplir l’Estatut i finalment el Consell  disposarà dels doblers que havien d’haver estat tranferits fa molt de temps. I d’altra complim amb la llei i garantim el mantenim d’un edifici protegit”.

Amb aquests antecedents, i una vegada es faci efectiva l’expropiació, l’edifici serà recuperat per evitar la seva degradació. Feta la primera passa el Consell vol donar-li un ús i que la inversió reverteixi en la ciutadania. “Ben igual que en el passat Es Siondicat va ser un gran motor dinamitzador de l’economia local, ara pot tornar a ser-ho”.

La idea passa per convertir l'antic celler cooperatiu en un centre internacional d'arts plàstiques sota l'auspici de la figura del pintor felanitxer Miquel Barceló. S’estudia crear una Fundació i obrir la participació a altres institucions i entitats privades. Tot, tenint en compte que el Centre albergarà la col·lecció privada de l'artista felanitxer. “Volen que sigui un centre per viure. No nomès per veure obra plàstica. Pot ser l’inici de la futura facultat de Belles Arts”, ha remarcat Ensenyat.