Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina prop  de 300.000€ a crear i millorar equipaments esportius públics a Algaida

El Consell destina prop  de 300.000€ a crear i millorar equipaments esportius públics a Algaida

(25/10/2022)

La presidenta Cladera i la batlessa Mulet també han fet seguiment del programa MallorcaActiva i explicat el nou paquet de mesures de suport al teixit empresarial del Consell

“Volem que tots els municipis de Mallorca tenguin cada vegada més espais públics de qualitat perquè tothom, de qualsevol edat, pugui fer exercici” ha dit avui Catalina Cladera a Algaida durant una visita al municipi. La presidenta del Consell, juntament amb la batlessa del municipi, Maria Antònia Mulet, i la directora insular d'Esports, Margalida Portells, ha fet seguiment d’algunes de les actuacions finaçades pel Consell en matèria esportiva.

 “Ara  mateix al municipi d'Algaida l'ajuntament està duent a terme dotze projectes de creació o millora d'infraestructures esportives per un valor de 200.000 euros, que finançam a través del programa RenovEsport” ha explicat Cladera. La substitució de la gespa a diverses pistes dels recintes esportius Es Figueral a Pina i Es Porrassar, la instal.lació de plaques fotovoltaiques a les piscines municipals, el canvi d'enllumenat per un de Led a la majoria d'instal.lacions esportives (piscines municipals, pista tennis Pina, pistes Es Porrassar...), la millora dels vestidors i tarima de la piscina municipal o l'eliminació de barreres arquitectòniques i nous accessos als recintes són algunes de les actuacions que s'estan duent a terme amb el finançament del Consell a través del programa RenovEsport, que entre aquesta legislatura i la passada ha destinat a Algaidamés de 500.000 euros a millorar, adaptar o construir equipaments públics municipals.

A això s’hi han d’afegir tres nous equipaments esportius a l'aire lliure que s’instal.laran gràcies a una línia novedosa del Consell destinada als ajuntaments. Algaida comptarà en breu amb dos parcs saludables i un nou parc infantil complet, una inversió que ascendeix a 90.000 euros que va a càrrec íntegrament de la institució insular. En total, per a tot Mallorca, es destinen 5,2 milions d'euros a crear aquests espais esportius per a totes les edats, en què els ajuntaments trien quin tipus d'equipament volen i el Consell els finança i instal.la.

“Aquí a Algaida amb el finançament del Consell hem executat diferents accions per millorar l’eficiència energètica, una nova pista de pàdel a Pina i nillorat els accessos a la sala polivalent, una actuació molt necessària, que se sumen a les inversions que hem pogut dur a terme des de l’ajuntament a través d’altres plans, com el d’inversions de competència municipal i el pla d’acció d’energia sostenible i el clima  (PAESC)” ha explicat la batlessa Maria Antònia Mulet.

 

Suport al teixit empresarial i comercial. 4M€ en bons per a Pimes i nova Oficina Accelera Pime

Cladera i Mulet també han fet seguiment de la feina de l'agent del programa insular d'assessorament empresarial “MallorcaActiva” en un dels municipis on més i millor implantació ha tengut i aprofitat per expressar el suport del Consell al teixit empresarial i comercial del municipi. Durant la visita a diversos comerços i empreses locals, Cladera ha destacat que dins els 22 milions d'euros del nou paquet de mesures del Consell per acompanyar empreses, treballadors i famílies per combatre la inflació, hi ha accions específiques per a petites i mitjanes empreses locals.

“El 90% del nostre teixit econòmic i productiu el formen petites i mitjanes empreses i autònoms i és un sector que continua necessitant suport per part de les institucions, per això activam dues noves mesures específiques per a ells, perquè puguin fer front a la pujada de preus i ajudar-los a ser més competitius” ha dit Cladera. La presidenta ha explicat que es destinaran 4 milions d'euros en bons d'ajut a pimes i autònoms per pagar la factura energètica i alleugerir una de les despeses que més han incrementat pels efectes de la guerra a Ucraïna.

Algaida també serà un dels municipis beneficiats per la posada en marxa de l'Oficina Accelera Pime Entorns Rurals, un projecte finançat amb fons europeus per impulsar la transformació digital de 5.000 pimes i microempreses ubicades als 46 municipis de menys de 20.000 habitants de Mallorca.

 

Cladera i Mulet també han mantingut una trobada amb associacions de gent gran del municipi, un col.lectiu a qui van dirigides altres noves accions del Consell, com són una altra edició del programa d'estades esportives i d'oci a hotels “Gaudeix l'illa Sènior” o la supressió del copagament durant un semestre als centres de dia per a gent gran. Durant la trobada, la presidenta ha destacat la importància de les associacions de gent gran i el paper dinamitzador que tenen en el teixit associatiu municipal i ha recordat el Pla Estratègic d'Envelliment Actiu i Saludable del Consell.

Vídeos

fulanito