Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destinarà més de 800.000 euros per a ajuntaments i particulars de la Serra

El Consell destinarà més de 800.000 euros per a ajuntaments i particulars de la Serra

(27/03/2017)

En concret, es destinaran 806.715,58 euros per a ajuntaments i particulars o entitats sense ànim de lucre a parts iguals. També es repartiran 30.000 per a entitats que promoguin la custòdia del territori.

La Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha aprovat, avui dematí, la convocatòria de subvencions per aquest any. En total, es repartiran 806.715,58 euros que aniran destinats per als ajuntaments de la Serra (403.357,79 euros) i per a particulars i entitats sense ànim de lucre (403.357,79 euros).

La convocatòria de 2016, que només era per a ajuntaments, va ser de 500.000 euros. Per tant, enguany s’augmenta en 300.000 euros més i els beneficiaris també podran ser propietaris i entitats sense ànim de lucre.

Les actuacions que es podran subvencionar són projectes de recuperació d’elements patrimonials i etnològics, iniciatives de recuperació d’espais forestals o agrícoles i actuacions de recuperació del paisatge agrícola. Com a novetat, també es podran subvencionar els treballs de control i extermini de plagues com, per exemple, de la xylella fastidiosa. 

 

CUSTÒDIA DEL TERRITORI

Per altra banda, també s’ha aprovat una línia de subvencions de 30.000 euros per a entitats que promouen la custòdia del territori, que consisteix en la col·laboració entre entitats i particulars per a que les finques no quedin en desús.

La custòdia del territori promou que els propietaris cedeixin una part de la finca, temporalment, a l’entitat perquè aquesta es faci càrrec de protegir la fauna, la flora i l’entorn.

La custòdia del territori és un dels objectius que figura als estatus del consorci. No obstant això, enguany serà la primera vegada que es lliurarà una subvenció per a dur-la a terme, com a prova pilot d’una experiència enriquidora per protegir el territori de la serra de Tramuntana.

La Junta Rectora ha estat presidida pel president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i també hi han assistit el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet.