Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell engega la campanya «Llança't a viure el temps lliure»

El Consell engega la campanya «Llança't a viure el temps lliure»

(27/09/2018)

L'objectiu principal és donar visibilitat a la tasca social i educativa que realitzen les entitats de lleure de Mallorca a través de la seva activitat i projectes

La Direcció Insular de Joventut del Consell de Mallorca, ha presentat, aquest dijous, la campanya publicitària «Llança't a viure el temps lliure». Una iniciativa que té com a objectius principals donar suport institucional i visibilitzar la tasca social i educativa que realitzen les organitzacions juvenils de lleure i promoure la participació activa dels infants i joves de Mallorca.

Aprofitant la creació del nou web del Consell www.conselldemallorca.cat la institució insular ha volgut incloure, també, un espai unificat on tothom pugui consultar la informació relativa sobre el lleure a Mallorca i de les 51 organitzacions que actualment treballen a l'illa a través del web www.tempslliuremallorca.cat La campanya tindrà una durada de dos mesos en els quals també és realitzaran activitats com una conferència d'Eduard Vallory el pròxim 14 de novembre. Durant l'acte també s'ha presentat un vídeo explicatiu sobre què és el lleure educatiu protagonitzat per infants i joves de diferents organitzacions de lleure  que hi participen i del qual se'n farà difusió a les xarxes socials.

Cal destacar que la feina d'aquestes organitzacions juvenils és totalment altruista i voluntària, i es basa en la transmissió de valors i el joc com eines   per a la transformació social mitjançant l'educació no formal. «Les entitats de lleure de Mallorca no gaudeixen de reconeixement social ni institucional. A més a més, la gran part de la societat, tot i conèixer la seva existència i intuir les activitats més populars que duen a terme, no té constància de la seva tasca social ni en el seu funcionament intern o organitzatiu, afirma el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font.

Per la serva part, el director insular de Joventut, Àlex Segura ha explicat que «a Mallorca l'associacionisme juvenil es fonamenta, principalment, per les organitzacions juvenils de lleure educatiu, els grups d'esplai, els agrupaments escoltes i les llars que desenvolupen setmanalment una tasca pedagògica i lúdica amb, aproximadament, de 4.000 infants i joves a la nostra illa». «Aquestes associacions són entitats sense ànim de lucre i tenen com a finalitat educar en valors a infants i joves en el seu temps lliure a través d'un projecte educatiu basat en l'experiència, l'autoaprenentatge, la convivència i la implicació amb l'entorn i la societat, tenint una expressa voluntat de transformació social», ha afegit, Segura.

Finalment i aprofitant la presentació d'aquesta campanya, també s'ha volgut destacar que la direcció insular de Joventut està treballant en la creació d'un Consell Sectorial de Lleure Juvenil, «un òrgan necessari que permetrà canalitzar la participació de les associacions juvenils de lleure en assumptes que les afectin, i facilitar així les relacions amb el Consell de Mallorca establint un espai per treballar les seves necessitats», conclou Segura.