Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell fa efectiva l’aportació de 560.000 euros a la Fundació Teatre Principal d’Inca

El Consell fa efectiva l’aportació de 560.000 euros a la Fundació Teatre Principal d’Inca

(14/08/2018)

El vicepresident primer, Francesc Miralles, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno han signat el conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca i la Fundació Teatre Principal d’Inca que completa l’aportació compromesa de la institució per fer front a les obres de modernització, reforma i rehabilitació de les infraestructures d’aquest espai cultural.

Aquesta aportació extraordinària de 560.000 euros per part del Consell de Mallorca a la Fundació Teatre Principal d’Inca permet avançar uns recursos econòmics que l’Ajuntament d’Inca havia de rebre al llarg de deu anys. “El Consell s’havia compromès a una aportació total de 800.000 euros a la Fundació Teatre Principal d’Inca, a raó de 80.000 euros durant 10 anys”, ha recordat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Francesc Miralles, “el que hem fet ara és avançar tot el que estava pendent en un sol pagament per adequar així l'aportació econòmica del Consell al ritme de les obres. Això facilitarà que l’Ajuntament d’Inca no hagi d’avançar aquests doblers per poder fer front a les obres i demostra que des del Consell de Mallorca creim en el Teatre Principal d’Inca i feim tot el possible perquè aquesta infraestructura pugui estar acabada i a punt per acollir activitat cultural”.

 

El batle d’Inca i president de la Fundació Teatre Principal d’Inca, Virgilio Moreno, ha agraït al Consell de Mallorca “que el compromís assolit en l’anterior legislatura a nivell de finançament a aportar en 10 anys ara es pagui tan sols en una anualitat. Això per a la Fundació i per a l’Ajuntament és de gran ajuda perquè més enllà dels Fons FEDER per a la rehabilitació i ampliació del Teatre Principal d’Inca, l’aportació dels altres dos socis, tant el Consell de Mallorca com el Govern de les Illes Balears, és fonamental perquè aquesta obra pugui ser una realitat”.

 

El batle d’Inca ha explicat que les obres van a bon ritme i que la previsió, amb el nou contracte que es va signar el passat mes de juny, és que puguin estar finalitzades l’estiu del 2019. “Apostam perquè el Teatre Principal d’Inca sigui un revulsiu econòmic, social i cultural no només per a la ciutat d’Inca sinó per a tota la comarca del Raiguer”, ha afegit Virgilio Moreno, qui ha informat que ara la Fundació Teatre Principal d’Inca obrirà un grup de treball per analitzar el model de gestió d’aquesta infraestructura cultural. Un espai que preveu la construcció d’una Sala Petita annexa a la Sala Grossa, a l’estil de la que hi ha al Teatre Principal de Palma, amb una capacitat per a 154 butaques i més de 300 metres quadrats per acollir activitats de petit format, que serà totalment autònoma a nivell energètic i també d’accés. “La prioritat és tenir un edifici el més funcional possible i sostenible econòmicament”.