Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell fomentarà la pràctica esportiva a 7 instituts de Palma amb el programa pilot IEsportiu

El Consell fomentarà la pràctica esportiva a 7 instituts de Palma amb el programa pilot IEsportiu

(07/11/2016)

La direcció insular d'Esports del Consell de Mallorca ha presentat avui un programa pilot batejat com IEsportiu i destinat a fomentar la pràctica esportiva als Instituts per tal de que els joves en edat adolescent no abandonin els hàbits esportius.

El projecte neix desprès de mesos de feina de camp on s'han seleccionat, amb l'assessorament de la Conselleria d'Educació del Govern, un seguit d'instituts de secundària al mateix temps que s'han evaluat tant els esports més adients com les condicions pròpies de cada un dels centres. 

 

Així, IEsportiu se posa en marxa com a prova pilot a 7 instituts de Palma que presenten la taxa més baixa de participació dins els programes d'esport en edat escolar i comptarà amb la participació de més de 150 nins en les modalitats esportives de Voleibol, Ball Esportiu i Handbol. Avui mateix han començat les activitats en els diferents instituts de Ciutat i tendran continuitat durant tot el curs escolar, una o dues vegades a la setmana i totalment gratuïtes per als alumnes. Els centres participants finalment són l'IES Borja Moll, l'IES Sureda i Blanes, l'IES Arxiduc, l'IES Aurora Picornell, l'IES Antoni Maura, l'IES Politénic i l'IES Ses Estacions, centre on s'ha presentat el programa aquest dilluns.

 

IEsportiu és un programa obert que pretén anar incorporant tant centres educatius com modalitats esportives i alumnes. De fet, a meitat del curs escolar els tècnis de la direcció insular d'Esports tornaran a posar en marxa un període de divulgació del programa entre l'alumnat per tal de captar més participants.

 

"IEsportiu és clarament una aposta per la integració social i per l'esport com a eina de de formació de persones. Des de la Direcció Insular d'Esports apostam pel món educatiu i per acostar l'esport a aquests joves que per alguna raó no tenen accés a la pràctica de determinades activitats esportives" ha assenyalat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Francesc Miralles, qui durant la presentació del programa ha estat acompanyat per la directora insular d'Esports, Margalida Portells, i els directors dels centres educactius participants.