Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell ja ha concedit més del vuitanta per cent dels ajuts destinats a l'emancipació juvenil

El Consell ja ha concedit més del vuitanta per cent dels ajuts destinats a l'emancipació juvenil

(04/03/2023)

En només una setmana s'han atès 680 sol·licituds i adjudicat 816.000 euros

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha avançat avui que en només una setmana des de la publicació de la convocatòria, el Servei Insular de Joventut ha rebut 680 formularis sol·licitant el Bo d'Emancipació. Una resposta ciutadana, ha dit, que "evidencia la necessitat de posar en marxa iniciatives com aquesta". De fet, s'està assistint una mitjana de 97 sol·licituds diàries . De seguir aquest ritme, el conseller Alzamora preveu exhaurir la partida d'un milió d'euros que s'havia consignat inicialment per a impulsar i afavorir l'emancipació de la gent més jove.

Aquests ajuts es gestionen des del Servei Insular de Joventut (adscrit al departament que dirigeix Alzamora) i han estat concebuts amb la intenció d'alleugerir la càrrega que suposa per a la població més jove mantenir un projecte de vida personal. D'acord amb el conseller, "l'ajuda té com a finalitat mitigar una de les casuístiques principals de l'exclusió juvenil com és la pressió dels costos excessius de l'habitatge mitjançant un ingrés de fins a 1.200 € (100 €/mes) destinats a sufragar les despeses corrents". D'aquesta manera, ha explicat, "volem frenar la tendència i risc d'exclusió social i el retorn a les llars d'origen de les persones joves emancipades". Per accedir a l'ajuda s'ha de tenir uns ingressos mínims anuals de 25.200 € (tres vegades l'IPREM).

Tot i que només queda per cobrir un 20 % del total d'ajudes possibles, Alzamora ha recordat que com els tràmits són telemàtics, els beneficiaries poden omplir el formulari també durant el cap de setmana. Només hauran de fer-ne la sol·licitud mitjançant un tràmit a través de la seu electrònica de la institució insular. Per a simplificar la tramitació i facilitar l'accés, el Consell ha habilitat un accés directe a través del web https://joventut.conselldemallorca.cat/