Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell obre una convocatòria d'ajuts per difondre la responsabilitat social entre empreses, administracions públiques i societat civil de Mallorca

El Consell obre una convocatòria d'ajuts per difondre la responsabilitat social entre empreses, administracions públiques i societat civil de Mallorca

(28/03/2023)

El conseller Alzamora destaca que les ajudes de 276.000 euros van més enllà del món dels negocis, amb l'objectiu de difondre entre la ciutadania valors des del punt de vista social, econòmic i mediambiental.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha anunciat avui una nova convocatòria d'ajudes destinada a fomentar i divulgar la responsabilitat social i a la qual podran optar les entitats sense ànim de lucre, corporacions de dret públic i ajuntaments de Mallorca. La convocatòria ha estat publicada avui al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a partir de demà es podran fer les sol·licituds.

Segons Alzamora, la convocatòria està dotada amb 276.000 euros, dels quals 50.000 són per a ajuntaments. La resta de pressupost és per a ajudes a entitats sense ànim de lucre, com ara fundacions, associacions, sindicats o federacions empresarials, i corporacions de dret públic, és a dir, cambres de comerç i col·legis professionals. Les activitats subvencionables inclouen, per exemple: campanyes de comunicació, publicacions, organització de conferències, programes formatius o assessoria a tercers en la implantació de sistemes de gestió de responsabilitat social. En tots els casos, l'ajuda màxima és de 10.000 euros.

Amb aquestes ajudes, articulades a través de l'Oficina de Responsabilitat Social del Consell, la institució pretén "divulgar els valors i la cultura de la responsabilitat social i fomentar la inclusió d'estratègies de responsabilitat social, eines fonamentals per al desenvolupament i creixement econòmic de Mallorca", ha assenyalat Alzamora. Així, es vol reforçar la utilització de pràctiques que millorin els àmbits de feina, com ara la formació, la gestió de la diversitat de les plantilles, la participació dels treballadors i treballadores, el sistema d'informació de les empreses, la igualtat d'oportunitats, la conciliació i la igualtat de gènere.

En aquest sentit, Alzamora ha explicat que el Consell de Mallorca és conscient de la necessitat de promoure determinats valors en l'activitat empresarial "equilibrant els beneficis obtinguts des d'una perspectiva multidimensional, això és, des del punt de vista social, econòmic i mediambiental. És més, d'acord amb el conseller, "en el passat l'atenció sobre la responsabilitat social s'havia centrat principalment en les empreses. Ara, però, entenem que la visió que la Responsabilitat Social va més enllà del món dels negocis, i per això intentam fer-ho extensible a ajuntaments i altres tipus d'entitats".

Les sol·licituds podran fer-se a través de la seu electrònica del Consell de Mallorca.