Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell posa en marxa un protocol d'actuació a les residències de persones majors per fer front a les altes temperatures

El Consell posa en marxa un protocol d'actuació a les residències de persones majors per fer front a les altes temperatures

(04/08/2016)

L’IMAS té en marxa un conjunt d’accions per prevenir possibles incidències als seus centres de gent gran durant els mesos d'estiu.

Les residències per a persones majors gestionades per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) han posat en marxa un protocol d’actuació per prevenir possibles incidents com a conseqüència de les altes temperatures, durant tot l'estiu, però especialment quan les temperatures són més elevades i ens trobam en alerta.

 

En aquest sentit, les mesures s'han impulsat des de les residències per a gent gran són les següents:

 

- Intensificació de la vigilància de la salut dels residents, que poden presentar una simptomatologia concreta relacionada amb un cop de calor (esgotament, debilitat, mal de cap, envermelliment de la pell).

- S’aconsella els residents sobre la importància d’augmentar la ingesta de líquids, sobretot aigua i sucs de fruites i es controla per part del personal de la residència que això es produeixi.

- Es dóna als usuaris dels centres algunes pautes per combatre l’excés de calor com ara: emprar roba ampla i de colors clars, protegir-se del sol amb capells, gorres i cremes de protecció solar i estar en llocs frescs o amb aire condicionat.

- No dur a terme segons quines activitats físiques, sobretot les que suposin un esforç excessiu.

- S’augmenta la presència d’aliments rics en aigua com verdures i fruites als menús habituals dels residents, adaptant-los a les seves necessitats i eliminant o limitant aquells aliments que puguin resultar massa pesats o s’hagin de consumir calents.

 

Cal recordar que l’IMAS gestiona de manera directa les residències per a persones majors de La Bonanova i la Llar d’Ancians, a Palma; Huialfàs, a Sa Pobla i Bartomeu Quetglas a Felanitx.