Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta el programa d'activitats del 8 de març

El Consell presenta el programa d'activitats del 8 de març

(03/03/2022)

Cladera: «Aquest any tornam a un referent del moviment feminista històric: la dona treballadora, i en especial a totes aquelles que obren camins, que emprenen, que desafien el difícil context econòmic».

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Presidència, Javier de Juan, acompanyats de la directora insular d'Igualtat, Rosa Cursach, han presentat avui el programa d'activitats organitzades pel Consell de Mallorca, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Enguany el lema de la institució és ‘Els pobles seran sempre nostres’.

«Com demostram cada dia el Consell té una forta vocació municipalista i en temes d'igualtat feim una feina constant per teixir una xarxa amb els ajuntaments i amb altres administracions per construir una Mallorca feminista i lliure de violències masclistes», ha assenyalat Cladera, qui ha remarcat el caire innovador de la línia d'ajudes per projectes transformadors liderats per dones. «Una de les accions més pioneres i que no existeix a tot l'Estat i de les que estam més orgullosos», ha dit.

Cladera ha destacat que aquesta ajuda serveix per impulsar iniciatives que donen oportunitats a aquelles idees de negoci liderades exclusivament per dones perquè «sabem que aquest és el futur i la garantia de sostenibilitat i respecte el medi ambient, el territori i els drets laborals».

Actualment, hi ha 25 projectes liderats per dones que reben el suport del Consell. Formen part de les dues convocatòries -11 projectes a la primera i 14 a la segona- i en total suposa 1,5 milions d'euros d'inversió.

«Sabem que en les dones hi ha una potent llavor de transformació, ja que hem demostrat una gran resiliència en els temps més crítics, més durs, com ara la pandèmia. Imprescindibles totes des de la caixera del supermercat fins a la metgessa a l'hospital, com també les professores a les escoles», ha afirmat Cladera.

La presidenta del Consell ha explicat que aquest any el 8M «tornam a un referent del moviment feminista històric: la dona treballadora, i en especial a totes aquelles que obren camins, que emprenen, que desafien el difícil context econòmic per tothom, però sempre més per a les dones». En aquest sentit, Cladera ha dit que «des dels pobles amb els veïnats, celebram el 8M i apostam per la capacitat de transformació en positiu de les dones».

Per la seva banda, de Juan ha destacat algunes de les accions que es duran a terme amb motiu del 8M. El conseller ha remarcat que Genèrica té activitats programades pel 8M des d'avui mateix fins a principi d'abril. «Com a institució feminista arrelada al territori estam molt implicats en fer feina en aquest sentit no només aquell dia, no només aquest mes, sinó durant tot l'any i de la mà sempre dels ajuntaments».

Genèrica, l'escola de formació cultural i social en igualtat de gènere en marxa des de fa més de deu anys, ha organitzat activitats a 14 municipis. Activitats de ball, de suport a l'envelliment, artístiques, obres de teatre, activitats sobre el dol o sobre la bretxa digital i també exposicions.

El documental ‘Amb nom de dona’, sobre la línia de crèdits del Consell a projectes transformadors liderats per dones, s'estrenarà el dia 10 de març al Teatre Sans a les 18.00 h. Serà obert al públic fins a exhaurir l'aforament. Demà, l'IMAS commemora el Dia Internacional de la Dona a la Llar de Can Real, a Petra.

A més, la Direcció Insular d'Igualtat ha organitzat enguany unes Jornades Municipalistes Feministes. Els dies 14 i 15 de març al Teatre d'Artà.

El conseller ha explicat que entre les ponents de les Jornades hi ha Nerea Barjola, autora de ‘Microfísica sexista del poder’. Un llibre sobre el relat que van fer els mitjans de comunicació sobre el triple crim d’Alcàsser i sobre el missatge que es va crear al seu voltant. També entre les participants hi haurà dones que han estat beneficiàries de les ajudes del Consell de Mallorca a projectes transformadors liderats per dones. «L'objectiu es crear debat i sinergies, ja que també participaran dones emprenedores i entitats del municipi d'Artà. En aquest sentit, destacar la importància de fer xarxa i de donar suport a la transformació des de l'economia amb criteris de sostenibilitat mediambiental i socialment», ha afirmat de Juan.

Al web del Consell de Mallorca i a les xarxes estarà disponible el programa complet d'activitats organitzades pel Consell amb motiu del 8M. També es pot consultar fent clic aquí.

Vídeos

Teaser dones