Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell rep les 34 federacions esportives de Mallorca i dona el tret de sortida al 25è aniversari de la Direcció Insular d’Esports

El Consell rep les 34 federacions esportives de Mallorca i dona el tret de sortida al 25è aniversari de la Direcció Insular d’Esports

(16/12/2019)

La Direcció Insular d’Esports celebrarà el 2020 l’aniversari amb diverses activitats, entre elles la XIX Gala de l’Esport i un acte de reconeixement als esportistes olímpics mallorquins.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller executiu de Turisme i Esports, Andreu Serra, han rebut aquest matí al Poliesportiu Sant Ferran els representants de 34 federacions esportives de les Illes Balears, per presentar-los la commemoració, el 2020, del 25è aniversari de la Direcció Insular d’Esports. A l’acte, en el qual s’ha fet una felicitació de Nadal i s’ha incidit en la celebració dels èxits aconseguits per cadascuna de les federacions, han assistit els presidents o representants de les diferents modalitats esportives que competeixen federades, i que enguany han assolit nombrosos podis en campionats nacionals i internacionals en categories sub 16.

Durant l’acte, la presidenta del CIM ha destacat «la feina excel·lent que les federacions fan per dur els joves esportistes mallorquins al més alt de les competicions i per transmetre valors associats». Així mateix, el conseller Andreu Serra ha volgut incidir en «els 25 anys que el Consell fa que ja té les competències transferides en l’àmbit d’Esport, el que ha permès generar una xarxa esportiva a Mallorca».

En aquesta trobada s’ha presentat la imatge de la XIX Gala de l’Esport, que tendrà lloc el pròxim 6 de febrer, i suposarà el tret de sortida a la commemoració del quart de segle de la Direcció Insular d’Esports. Es tracta d’un reconeixement als esportistes en edat escolar que han fet podi al llarg del 2019 i que ja s’ha consolidat com un acte de referència. Així mateix, s’ha donat a conèixer el logotip creat pel 25è aniversari de la institució, que acompanyarà les activitats previstes per al 2020; entre aquestes, un acte de reconeixement als esportistes olímpics mallorquins d’aquests darrers 25 anys.

Suport a l’esport escolar federat

La Direcció Insular d’Esports ha treballat amb les federacions al llarg d’aquests 25 anys, mitjançant suport econòmic i logístic. Una feina que es vehicula a través del paquet de subvencions nominatives, que el 2020 estarà dotat de 992.626 euros, amb un increment de 43.276 euros respecte al període anterior. Aquestes ajudes permeten arribar a 34 federacions, per cobrir accions esportives adreçades a 34.000 infants, a través de 736 clubs de Mallorca.