Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consorci Platja de Palma presenta el Pla de Reconversió Integral de la zona aprovat definitivament, que entrarà en vigor en un termini de quinze dies

El Consorci Platja de Palma presenta el Pla de Reconversió Integral de la zona aprovat definitivament, que entrarà en vigor en un termini de quinze dies

(27/04/2015)

El conseller d'Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, ha assegurat que per part del Consell de Mallorca s’ha realitzat “un esforç enorme per treure endavant un text amb garanties legals i jurídiques, que donarà seguretat als projectes que es posin en marxa”.

El conseller d’Urbanisme i Territori del Consell de Mallorca, Mauricio Rovira, ha assistit avui a la presentació del Pla de Reconversió Integral (PRI) de la platja de Palma del Consorci Urbanístic per a la Millora i l’Embelliment d’aquesta zona després de l’aprovació definitiva del document de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme el passat divendres. A la roda han estat presents també el conseller de Turisme i Esports del Govern de les Illes Balears; els batles de Palma i Llucmajor, Mateo Isern i Joan Jaume, respectivament, i Álvaro Gijón, gerent del Consorci.

 

El Pla de Reforma Integral que entrarà en vigor en un termini de quinze dies quan sigui publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears, preveu una inversió a la zona de 469 milions d'euros, dels quals 104 milions seran públics i 365 milions procediran d'empreses privades.

 

El conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, en qualitat de president del Consorci Platja de Palma, ha destacat que el Pla de Reforma Integral és realista, consensuat, i recull totes les aportacions de patronals i veïns. A més, permetrà una autèntica reconversió d'aquesta zona madura.

 

Per la seva part, el conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, ha assegurat que per part del Consell de Mallorca s’ha realitzat un esforç enorme per treure endavant un text amb garanties legals i jurídiques que donarà seguretat als projectes que es posin en marxa.

 

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme va aprovar el PRI amb 87 prescripcions, de les quals, segons ha explicat Rovira, les 49 prescripcions relatives a la normativa s’incorporaran directament al text del Pla de Reconversió Integral que es publicarà en un termini de 15 dies. La resta –15 que fan referència als plànols, 19 de Patrimoni i 4 generals- s’inclouran posteriorment.

 

Mauricio Rovira ha explicat que des del mes d’agost hem treballat conjuntament amb la resta d’administracions perquè era molt important aprovar i aplicar el PRI amb total seguretat.

 

El batle de Palma, Mateo Isern, ha assenyalat que amb l'aprovació definitiva del pla, la reforma de la Platja Palma ja és imparable. Això permet l'avanç d'aquesta zona cap a una destinació moderna, que serveixi perquè els propers 30 o 40 anys Palma segueixi tenint a la Platja de Palma com a referent, tant en el turístic com en l'econòmic.

 

El gerent del Consorci, Álvaro Gijón, també ha volgut agrair la alineació de totes les Administracions que ha fet possible aquesta aprovació i ha manifestat igualment que s'ha aprovat “un PRI realista, que facilita la inversió privada i que prioritza la reconversió”.

 

Finalment, el batle de Llucmajor, Joan Jaume, per altra banda, també ha volgut destacar que aquest document consensuat entre totes les administracions és el punt de partida que es necessitava per iniciar la rehabilitació de la zona”.

 

El PRI aprovat definitivament aposta per valorar els recursos existents, facilitar la inversió privada i prioritzar la reconversió en lloc de per grans obres públiques i adquisició de sòl mitjançant expropiació.