Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El nostre més sincer condol cap a la família i amics de Climent Garau.

El nostre més sincer condol cap a la família i amics de Climent Garau.

(29/08/2015)

Mallorquí il·lustrat, gran defensor de la nostra llengua i la nostra cultura, ens ha deixat a l'edat de 90 anys. President de l'Obra Cultural Balear els darrers anys del franquisme i cofundador del Grup Blanquerna.

Garau, apotecari nascut a Palma, analista polític fou un dels rostres del nacionalisme a les Illes durant la Transició, en dues ocasions a les eleccions generals, primer amb Unió Nacionalista de Mallorca i després amb el PSM. Prèviament fundà Aliança Nacional Mallorquina (ANAM) i el Grup Autonomista i Socialista de les Illes.

Al 1985 va fundar el Grup Blanquerna per aprofundir en la identitat cultural i nacional de les Illes.
El 29 de desembre de 2008 rebé un homenatge al Teatre Principal de Palma organitzat per l'OCB el Grup Blanquerna i la Fundació Llull. Va rebre el Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (2000) i la Creu de Sant Jordi, de la Generalitat de Catalunya (2003). El 2010 rebé el Premi Cap Vermell, de Capdepera. El març del 2012 va ser un dels signants del manifest “Crida ciutadana per la llengua”, promoguda per l’Obra Cultural Balear i que va donar pas a la gran manifestació “Sí a la Llengua”.