Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El pati de la Misericòrdia acull la 32a Setmana del Llibre en Català

El pati de la Misericòrdia acull la 32a Setmana del Llibre en Català

(25/10/2021)

El Gremi de llibreters de Mallorca ha programat una trentena d’activitats al voltant de les onze paradetes on es podran comprar llibres de gran varietat de temàtiques i per totes les edats.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Àlex Volney, acompanyats de llibreteres i llibreters, han presentat avui l’edició 32 de la Setmana del Llibre en Català. Serà del 28 d’octubre a l’1 de novembre, en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores, en el pati de la Misericòrdia.

Durant la presentació, Busquets, ha destacat que la celebració d’aquest esdeveniment “tan important per a la literatura en la nostra llengua” és possible gràcies a la col·laboració publicoprivada i ha animat tothom a acostar-se a la Misericòrdia per gaudir de les activitats complementàries que s’hi han preparat, com ara presentacions de llibres, xerrades, activitats infantils i juvenils i activitats musicals.

La Setmana del Llibre en Català està organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca i compta amb el patrocini del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i la col·laboració de Fundació Mallorca Literària i de les editorials Combel i Baula. En total, hi participen 11 llibreries agremiades, a més d’institucions.

Volney ha explicat que el lema d’enguany és “Llegeix com vius”, per reivindicar l’ús de la llengua catalana a la literatura i en el dia a dia, i ha enumerat les llibreries participants: Abacus, Drac Màgic, Embat, Es Raconet, Espai Caramulls, Finis Africae, Ínsula Literària, Lila i els contes, Llibres Ramon Llull, Lluna i Quart Creixent.

Així mateix, el president del Gremi de llibreters ha destacat que la pregonera d’aquesta edició serà Maria Barbal i Farré, escriptora i professora, reconeguda amb el premi Josep Pla (2021) i amb el premi d’honor de les lletres catalanes (2020) atorgat per l’entitat Òmnium Cultural. Per al pregó d'enguany, que tendrà lloc dijous, 28 d’octubre, a les 18 hores, en el pati de la Misericòrdia, Maria Barbal es centra en dues idees: les seves primeres experiències literàries i el lema d'aquesta Setmana del Llibre en Català, "Llegeix com vius".

Podeu consultar aquí el programa complet de les activitats de la Setmana del llibre en català.