Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell reclama més competències

El president del Consell reclama més competències

(16/05/2018)

Durant el debat de Política General el president, Miquel Ensenyat, anuncia canvis en el model de carreteres

El president del Consell Mallorca, Miquel Ensenyat ha defensat avui l’assumpció de més comptències per part de la institució insular. Ho ha fet durant el Debat de Política General on ha explicat la necessitat d’enfortir l’estructura competencial per oferir millors serveis. "Volem un govern de proximitat per garantir que es faran millors polítiques a l’illa i més properes als ciutadans". En aquest sentit, el president ha destacat l'assumpció de noves competències, com ara les de promoció turística o joventut.  A més, ha assegurat que en acabar la legislatura, el Consell haurà assumit "més capacitat competencial que, fins i tot, el mateix govern de les Balears".

Ensenyat ha anat més enllà i ha avançat que ja es fa feina per assumir "tan aviat com sigui possible" les competències de transport terrestre. Aquestes noves competències, permetran millorar la mobilitat de l’illa. Així, ha destacat que "no fan falta més carreteres".

La feina del Consell durant ha sigut, ha recmarcat, assegurar els trams negres de diverses carreteres. Ara, l’objectiu és  eliminar infraestructures que resulten innecessàries o no responen un model de mobilitat sostenible.

Miquel Ensenyat també ha assenyalat que la llengua catalana ha de tenir "un paper important" i ha recordat que la Direcció Insular de Política Insular ha posat en marxa subvencions per al català. Segons que ha recordat Ensenyat, aquestes subvencions foren suprimides la passada legislatura, quan l'actual delegada del govern espanyol, Maria Salom, presidia el Consell de Mallorca. A més, "la potenciació de la nostra llengua no pot ser percebuda com una amenaça; si algú ho veu així, o té les idees molt confuses o vol confondre molt les coses", ha dit.

El debat de política general del Consell continuarà demà amb la intervenció de tots els grups i el debat amb l'oposició del Partit Popular, El Pi i Ciutadans.