Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal tanca la XXIX Temporada d'Òpera amb la reposició del clàssic de Verdi 'Otello', que va constituir el major èxit de públic i crítica de la passada edició

El Teatre Principal tanca la XXIX Temporada d'Òpera amb la reposició del clàssic de Verdi 'Otello', que va constituir el major èxit de públic i crítica de la passada edició

(08/06/2015)

El vicepresident del Consell en funcions, Joan Rotger, i l'equip artístic del projecte, encapçalat per Manuel Coves i Alfonso Romero, han presentat aquest matí l'espectacle, que s'estrenarà el 17 de juny a la Sala Gran

La XXIX Temporada d’Òpera del Teatre Principal arriba a la recta final amb dos espectacles de primer nivell: el recital líric de la soprano Cristina Gallardo-Domâs el proper dissabte 13 de juny, i les tres funcions de l’òpera 'Otello', de Verdi, la producció triomfadora de la passada temporada, que es podran veure els dies 17 19 i 21 de juny, a la Sala Gran.

El vicepresident en funcions del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha presentat avui matí 'Otello', juntament amb el director artístic del Teatre Principal, José María Moreno, i l’equip artístic del muntatge, que té a Manuel Coves com a director musical i Alfonso Romero com a director escènic.

Cal aclarir que Manuel Coves ha substituït Yaron Traub, anunciat al principi de la temporada, al front de l’orquestra. Problemes d’agenda han impedit que el prestigiós director israelià es posàs al capdavant d'aquesta versió del clàssic de Verdi. En qualsevol cas, és important recordar que Coves ja va ser el director musical d’aquesta òpera la temporada passada, assolint un extraordinari èxit de crítica i de públic que, un any més tard, ha aconsellat la seva reposició com a cloenda de la XXIX Temporada d’Òpera.

Durant la presentació, Alfonso Romero, director d’escena, ha parlat de "la gran complexitat d’aquesta òpera", però també dels més que satisfactoris resultats obtinguts. Prova d’això és que aquesta producció del Teatre Principal va viatjar al Teatro Pérez Galdós, de Las Palmas de Gran Canaria, on va ser també molt ben acollida pel públic i la crítica.

El director musical, Manuel Coves, per la seva part, ha assegurat que el públic "podrà gaudir d’una versió millorada respecte al que veren l’any passat, fruit de la superior maduresa artística i musical del projecte".

'Otello' està interpretada, en els seus principals papers, per Albert Montserrat (Otello), Àngel Òdena (Iago), Belén López (Desdèmona), Bartomeu Guiscafré (Casio), Amelia Sierra (Emilia), Antoni Lliteres (Roderigo), Josep Miquel Ribot (Ludovico), i Joan Miquel Muñoz (Montano).

Per a Albert Montserrat, interpretar el personatge principal de l'obra de Verdi "constitueix el punt més àlgid en la carrera d'un tenor. Després de representar 'Otello', comencen a arribar els homenatges” ha dit, en to de broma, l'artista català, que ha afegit que “no hi ha un personatge que pugui donar més satisfacció a un tenor que aquest”.

'Otello' s’estrenarà el dimecres 17 de juny a les 20 hores, i hi haurà dues funcions més, el divendres 19, a les 20 hores, i el dumenge 21, a les 18 hores. Abans, el dilluns 15 de juny, a les 20 hores, Jaume Martorell, escenògraf i director d’escena, oferirà una conferència sobre aquesta òpera de Verdi. L’entrada a la conferència és gratuïta.