Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El vicepresident Joan Rotger inaugura l’exposició «Bonet de Sant Pere 1917-2002. El duc del swing», a la Misericòrdia

El vicepresident Joan Rotger inaugura l’exposició «Bonet de Sant Pere 1917-2002. El duc del swing», a la Misericòrdia

(15/05/2015)

L'exposicio, que romandrà oberta fins al pròxim 10 de juliol, fa un recorregut per a la biografia musical del compositor

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esport, Joan Rotger, i la directora insular de Cultura, Catalina Sureda, han inaugurat avui l’exposició «Bonet de Sant Pere 1917-2002. El duc del swing», a la planta baixa del Centre Cultural La Misericòrdia. Han estat presents també Francesc Bonnín, cap d’Unitat de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca; Bartomeu Canyelles, comissari de l’exposició, i  Pedro Bonet, fill del compositor.

 

Un nombrós públic ha assistit a la inauguració de la mostra que reivindica la figura de Bonet de Sant Pere ha tingut una bona acollida.

 

L'exposicio, que romandrà oberta fins al pròxim 10 de juliol, fa un recorregut per a la biografia musical de Bonet de Sant Pere a través del material de l’Arxiu del So i de la Imatge i de la fàmilia del músic. Al llarg de 13 panells s’explica la vida i obra de Bonet de Sant Pere, i també s’exponsen 32 fotografies de l’artista en diferents moments de la seva vida. Finalment, en unes vitrines, es podran contemplar objectes personals de Bonet de Sant Pere com instruments, discos de vinil o partitures.  

 

Bonet de Sant Pere fou un dels més grans intèrprets i compositors que ha donat la música popular a Mallorca. Amb una llarga i prolífica carrera, formà part de grups com Los Trashumantes o l’Orquestra Rovira abans de crear Bonet de San Pedro y los 7 de Palma, una de les formacions musicals més populars de la postguerra espanyola.És autor d’èxits com Raska-yúCarita de ÁngelBajo el cielo de PalmaPaisajes lindos tiene MallorcaYo le cuento a las estrellasCala d’Or, etc. Algunes de les seves cançons més representatives transmeteren una visió idíl·lica de Mallorca que, d’altra banda, serví per promoure el turisme nacional.