Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es duplica la presència de dones a les oposicions dels Bombers de Mallorca

Es duplica la presència de dones a les oposicions dels Bombers de Mallorca

(20/08/2021)

En total s’han admès 387 sol•licituds al procés en el que s’ofereixen 32 places, el major nombre del cos en els darrers 15 anys.

El 4,13 % de les sol•licituds presentades a la convocatòria d’oposicions al servei dels Bombers de Mallorca són de dones. De les 387 inscripcions admeses, 16 han estat de dones. D’aquesta manera, es duplica la presència de dones en les oposicions de bombers respecte a les darreres fetes l’any 2016, i és quatre vegades superior a les de 2006 i 2009.

Durant el procés d’inscripció el Consell va fer una campanya de difusió per convidar les dones a formar part del servei de Bombers, animant-les a presentar-s’hi i així poder rompre els estereotips de les professions masculinitzades.

En total, de les 681 sol•licituds presentades, han estat admeses 387, en unes oposicions en què s’ofereixen 32 places al servei dels Bombers de Mallorca, el major nombre del cos en els darrers 15 anys. La majoria de les inscripcions, 468, s’han fet de manera telemàtica. Això vol dir que dues de cada tres sol•licituds s’han fet de manera no presencial, dada que reforça l’aposta del Consell per modernitzar l’administració i el pas a la gestió telemàtica.

Ara s’obre un termini d’al•legacions a la llista provisional d’admesos i exclosos. Una vegada la llista d’admesos sigui definitiva, s’informarà a través de la Seu electrònica del Consell de Mallorca sobre la data concreta de la primera prova de la fase d’oposició, que serà abans de final d’any.

La fase d’oposició constarà de tres proves, obligatòries i eliminatòries. Hi haurà un qüestionari de la part general i específica, diferents proves físiques: aquàtica, de flexibilitat, de salt vertical, etc., i una avaluació psicològica que es farà mitjançant la realització de proves tipus test.

Aquesta convocatòria d’oposicions permetrà consolidar la plantilla del servei de Bombers amb 32 places fixes i, a més, també serviran per crear una nova borsa per cobrir 40 places noves. D’aquesta manera queda palès el compromís del Consell amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i bomberes de Mallorca.