Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Estrena del documental “Família cangur, una oportunitat” en el marc del Dia Internacional de la Família

Estrena del documental “Família cangur, una oportunitat” en el marc del Dia Internacional de la Família

(14/05/2021)

La projecció s’ha duit a terme durant un acte de reconeixement a les famílies acollidores de Mallorca

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i la directora insular de Menors i Família, Maria Ángeles Fernández, ha assistit avui horabaixa a l’estrena del documental “Família cangur, una oportunitat”, un audiovisual de trenta minuts que relata la historia i experiència de tres famílies mallorquines amb relació als programes d’acolliment de la institució insular. 

El documental, promogut per l’IMAS i produït per Mosaic Produccions, explica els diferents processos i experiències personals que han seguit aquestes famílies des del moment en què es plantejaren acollir un infant que no pot estar amb la seva família biològica. Es tracta d’una peça audiovisual que, d’una banda, serveix per donar a conèixer els programes d’acollida de l’IMAS i, per altra, anima altres famílies a fer el mateix i proporcionar un entorn normalitzat a menors que ho necessiten.  

Durant l’acte, a més de l’estrena del documental, també s’ha duit a terme un reconeixement a totes les famílies acollidores, representades en la Comissió de Famílies Acollidores de l’IMAS durant els darrers quatre anys. D’altra banda, també han estat presents alguns dels nins i nines que viuen amb famílies acollidores i que varen participar a al concurs de relats “Què és una família per a tu?”, ja que durant l’acte s’ha fet lliurament de premis. 

“Aquest és un acte de reconeixement i agraïment a les 457 famílies que en aquests moments acullen a 520 infants a Mallorca” ha explicat la presidenta Cladera. “Pel Consell de Mallorca és una prioritat que els infants que no poden estar amb la seva família biològica puguin viure en un entorn normalitzat i estam convençuts que la millor manera d’animar a més famílies és que les que ja ho han viscut expliquin la seva experiència. Cercam famílies com la vostra, 60 famílies més que puguin acollir 60 infants més, per això hem fet un impuls als programes d’acolliment” ha conclòs. 

L’acte s’ha celebrat en el marc del Dia Internacional de les Famílies, el pròxim diumenge 15 de maig, una data que l’IMAS ha commemorat anunciant l’ampliació dels programes d’acolliment (se creen dues noves tipologies d’acollida en famílies), un augment de les ajudes a les famílies acollidores i una campanya de difusió dels programes d’acollida amb la qual es vol ampliar el número de famílies que acullen infants a ca seva. 

També al dematí l’IMAS ha instal·lat una paradeta informativa i de difusió al carrer de Sant Miquel de Palma, des d’on diverses famílies acollidores han informat en primera persona de l’experiència que ha suposat per elles oferir als infants que ho necessiten una alternativa a l’acolliment residencial.