Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Francesc Miralles celebra que el Consell de Mallorca torni a tenir presència en la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada

Francesc Miralles celebra que el Consell de Mallorca torni a tenir presència en la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada

(17/08/2015)

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports denuncia “l’oblit forçat” a què ha estat sotmès el Consell aquests darrers anys i es compromet a seguir impulsant iniciatives perquè “facin la nostra cultura comuna més present dins Europa i el món”

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles ha participat aquest migdia en l’acte inaugural de la XLVII Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que se celebra a Prada (Conflent). Miralles ha compartit la convidada als actes d’aquesta edició amb Francesc Homs, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Castex, batle de Prada, Joandomènec Ros, president de la UCE, Claudia Soggiu, presidenta de l’Obra Cultural de l’Alguer i Miquel Moly, conseller departamental dels Pirineus Orientals.

Francesc Miralles ha destacat el fet que “la màxima institució de govern dels mallorquins avui retorni aquí, a Prada, a la 47ena Universitat Catalana d’Estiu, gràcies a la capacitat de resposta i de canvi de la nostra societat”. Això, després que el Consell “aquests darrers anys ha patit com ningú l’estratègia d’oblit forçat amb una clara intenció de desprestigiar i arraconar la llengua, la cultura, la tradició, les institucions i, per tant, els símbols de la nostra pròpia identitat. Han estat quatre anys de negació, reducció i acorralament”.

El vicepresident Miralles ha afegit que aquesta presència a Prada implica la “voluntat de reafirmar la pertanyença a una cultura unida per una llengua mil·lenària i també el compromís del Consell de Mallorca a seguir impulsant, dins les seves possibilitats i competències, iniciatives que facin a la nostra cultura comuna més present dins Europa i el món”. Ha parlat als assistents de la necessitat d’intensificar la relació entre institucions i de cooperar en un espai d’activitat cultural comuna entre els distints territoris de parla catalana, cosa que “mai ha resultat senzill perquè s’hi han afegit dificultats politiques, tot sovint, recels absurds, problemes econòmics”.

Francesc Miralles participa avui capvespre en la “Commemoració dels 300 anys de la caiguda de Mallorca”, dins els actes de la 47ena edició de la Universitat Catalana d’Estiu, que s’allargaran fins el 23 d’agost.