Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Il·lustracions de festes de Mallorca s'exposen a la Misericòrdia

Il·lustracions de festes de Mallorca s'exposen a la Misericòrdia

(13/10/2021)

Els còmics de firmes destacades de l'illa es combinen amb elements d'algunes de les tradicions més arrelades

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat avui l'exposició "Les festes (il·lustrades) de Mallorca", que combina còmics de dibuixants de l'illa sobre celebracions i tradicions de l'illa, algunes de les més arrelades i també de recents, amb elements de les festes com ara vestits de dimoni, i que es podrà visitar a la Misericòrdia fins al 13 de novembre.

Segons ha explicat Busquets, l'exposició mostra les nostres arrels i trets de la nostra identitat com a poble així que contribueix a la seva difusió i conservació. "I això és un punt a agrair perquè si avui gaudim del cant de la Sibil·la, de balls de cossiers i cavallets i les valentes dones tenen un paper protagonista a les festes de Sóller és perquè hi ha hagut una transmissió de generació en generació, moltes vegades via oral o via participació en la festa, una qüestió que és cabdal en el procés folklòric i avui afegim una nova baula a la cadena de transmissió que de ben segur contribueix a la difusió i conservació d'aquestes tradicions", ha dit Busquets, qui ha agraït la feina feta al Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca per contribuir a la difusió de les festes i tradicions d'"una manera diferent".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha considerat que "així com algunes persones aficionades al còmic s'acostaran per primera vegada a determinades festes i tradicions mallorquines, algunes persones de l'entorn folklòric es podrien aficionar als còmics gràcies a la mostra".

Un dels comissaris de l'exposició, Juan Roig, ha explicat que s'ha duit a terme una tasca d'investigació i de reinterpretació de les festes abans d'obtenir els còmics que avui s'exposen a la Misericòrdia. El resultat són historietes realitzades expressament per part de dibuixants i il·lustradors del Clúster de Còmic de Mallorca: Bartolomé Seguí, Ata, Enriqueta Llorca, Álex Fito, Jaume Balaguer, Eva Barceló, Margalida Vinyes, Gonzalo Aeneas, Toni Galmés, Linhart, Nivola Uyà i Tomeu Pinya.

La mostra es podrà visitar a partir del 15 d'octubre fins al 13 de novembre, de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h.