Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ja es poden reservar les entrades per a la conferència «Efectes del turisme a les illes» del cicle Xerrades al Consell

Ja es poden reservar les entrades per a la conferència «Efectes del turisme a les illes» del cicle Xerrades al Consell

(14/09/2018)

S'han posat a disposició del públic les entrades gratuïtes per assistir a la conferència de dia 25 de setembre «Efectes del turisme a les illes. Cap on anem?» amb motiu del Dia Mundial del Turisme. Serà a les 18 hores, a la sala de Plens del Consell de Mallorca.

Les persones encarregades d’obrir aquest debat tan actual en la societat mallorquina durant aquests darrers anys seran Celestí Alomar i Margalida Ramis, acompanyats pel vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado.


Les illes viuen una situació de risc sense precedents. L’aposta política pel monocultiu turístic com a principal motor econòmic de les illes ens ha dut a un extrem en què tot es pensa en clau de «producte turístic». La saturació envaeix i degrada tots els racons de l’illa i els recursos naturals dels quals disposam, i ens aboca a situacions límits pròpies d’un col·lapse ecològic i també social. Abans del proper -i tal vegada definitiu- bum cal construir alternatives. Des de l’ecologisme les reivindiquen a partir de la necessitat de posar límits a l’explotació turística del nostre territori.

Celestí Alomar (Llubí, 1960) Llicenciat amb geografia i història a la UB. Fou un dels fundadors del Partit Socialista de Mallorca. Va ser director general d’Estratègia Turística en el darrer govern de Felipe González. Fou diputat el 1999 i 2003 i conseller de Turisme del 1999 al 2003. El seu projecte més important fou la creació de l’Ecotaxa.


Margalida Ramis (Sa Pobla 1976) És l’actual portaveu del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Llicenciada en física per la UIB, des del 2007 treballa al GOB com a responsable i portaveu de l’àrea de campanyes de territori i recursos naturals.

 

Per poder reservar, dirigiu-vos s l’enllaç següent de Ticketea: https://www.ticketea.com/entradas-conferencia-la-necessitat-de-posar-limits-al-turisme/