Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Assemblea de Batles i Batlesses fa les primeres passes per atendre els refugiats

L’Assemblea de Batles i Batlesses fa les primeres passes per atendre els refugiats

(30/09/2015)

Durant la sessió celebrada avui s’ha acordat que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) posi en marxa un registre únic a través de la seva plana web per tal recollir les dades de totes les persones interessades en atendre i/o oferir atenció als refugiats.

La capella de Llar d’Ancians ha estat avui l’escenari de la segona sessió de la legislatura de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca. Durant la sessió s’ha acordat que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) centralitzarà, a través d’un registre únic, l’atenció i acollida dels refugiats de Síria als municipis de Mallorca. Aquest registre estarà disponible a les pàgines webs dels consistoris municipals, així com també a la de l’IMAS.

 

En aquest sentit, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat que “per tal de donar una bona atenció i acollida a les víctimes de la guerra de Síria, és fonamental que hi hagi una bona coordinació entre els municipis, el Consell i el Govern”. Ensenyat ha agraït la bona predisposició dels municipis a l’hora de donar acollida als refugiats.

 

Durant la sessió també s’ha acordat que els representants de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca a la reunió política de planificació per a la rebuda dels refugiats siguin els membres de la seva mesa.

 

Per altra banda, durant la sessió també s’ha presentat a tots els assistents les noves convocatòries de Programes de Garantia Juvenil i Programes d’Ocupació del SOIB.

 

Per la seva part, el conseller de Desenvolupament Local del Consell, Joan Font, també ha informat als batles i batlesses assistents sobre la situació del Pla d’Obres i Serveis (POS) i la seva futura convocatòria.

 

La coordinadora de ‘Illes Balears Film Commission’, Pilar Garcés, també ha assistit a la sessió de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca per tal de convidar a tots els municipis de l’illa a oferir espais com a plató per a la gravació d’audiovisuals.

 

Finalment, el president del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Joan Verger, i la seva gerent, Antònia Rosselló, han informat de la situació actual de l’entitat.